Sova igen...

Nu skall jag gå och sova en stund igen. Skall jobba inatt och det blir nog en kaotisk natt eftersom de har lovat både snö och storm - Tuva hette hon visst. Natti, natti!

Var finns alla pengarna?

Vi har fått våra kontrolluppgifter från våra arbetsgivare där det står hur mycket vi fick ut i lön förra året. När jag tittar på siffrorna får jag nästan en chock - var är alla pengarna??? Vi skulle nästan kunna vara rika men vi har inga pengar kvar :-(
Nu skall jag börja spara pengar. Någonstans har jag läst att det är aldrig försent att börja med nya vanor...
Skulle någon av er veta var våra pengar är så tala om det fort så jag kan hämta tillbaka dem.

Godmorgon - Godnatt

Nu har jag snart jobbat färdigt för inatt. När klockan är kvart i åtta skall jag förhoppningsvis ligga i min säng. Jag har radion på och jag brukar somna innan 8-nyheterna. Sedan sover jag skönt hela dagen medans ni andra jobbar - hi,hi,hiiii. Och jag kan tala om att jag är inte lättväckt. Min man kan komma hem ibland på dagarna och då kommer han upp till sovrummet och tittar på mig och säger typ godnatt men jag märker inte sådant. Nu menar jag INTE att ni skall komma hem till mig och titta på mig när jag sover. Om, och jag säger om jag skulle råka vakna så lovar jag att jag gallskrikeer om du står bredvid min säng. Godnatt!

Sista veckan i Januari 2008

Vad fort det har gått. Nyss var det julhelg och snart är det februari. Vi har haft en underbar vinter hitills - ingen snö. Eftersom jag inga småbarn har längre så vill jag inte ha någon snö på vintern. De som vill ha snö kan flytta upp till nordligare breddgrader, det finns mycket billiga hus där.
Igår när jag var på väg till jobbet och stog och väntade på bussen så kände man riktigt att det var VÅR i luften. Det blåste lite och jag kände att det var ljumma vårvindar som tog i mig.
Jag skulle på ett möte igår som började med bjudlunch. Före jul blev jag också bjuden på lunch och fick det äckligaste jag ätit hitills - stekt tonfisk - Bläääää! En jättebit, såg ut som en halvrå biff och tjock var den också. Alla började äta med frisk aptit men det var ingen i sällskapet som åt upp. Så jag hade ingen större förhoppning inför lunchen och mina farhågor besannades. Vi fick sallad från ett ställe bredvid mitt jobb. Salladen är jättegod men det är där man alltid handlar mat när man inte vet vad man skall äta, typ vardagsmaten som man är urless på.
Gnäll eller I-landsproblem? Man skall äta om man blir bjuden och vara tacksam och hålla käften - är det inte så man är uppfostrad?

KÖNET SITTER I HJÄRNAN

Köpte en ny bok förra veckan som jag har börjat att läsa. Hörde en föreläsning av författaren Annica Dahlström som var så bra så jag var tvungen att köpa hennes bok. Jag älskar att läsa om hjärnforskning, skall nog bli hjärnforskare i mitt nästa liv. Nu kan man mäta olika aktiviteter i hjärnan bättre än förut och då kan man även dra bättre slutsatser av att våra hjärnor faktiskt är olika. Man ler ofta igenkännande när man läser boken och ibland bara skrattar man högt för att det verkligen är så som forskningen först nu har kunnat bevisa. Bland annat så kan man läsa att männen har inte det vidvinkelseendet som vi kvinnor har - därför hittar de aldrig smörpaketet i kylen - hi,hi,hiiii. Eller sina läsglasögon...



Helgen är slut

Helgen tog slut fort när man hade roligt. Yngsta dottern var hemma över helgen och fick välja maten.På torsdagen lagade min man helstekt kycklingfile med jasminris till oss. I fredags blev det hemgjorda pannbiffar i gräddsås med kokt potatis och lingonsylt.



Det blev två buketter tulpaner med ginst denna helgen också. Jag tycker de är så urhäftiga när de slår ut.


På lördagen åt vi ute innan vi gick på teatern. Det blev tapas på Barcelona. http://www.barcelonabar.com/index2.html  Det blev många men goda rätter och isvatten till efterrsom jag har jour hela helgen.
Idag lagade min man wook av fläskfile, grönsaker, kryddor, cocosmjölk och risnudlar till det. Starkt och gott. Sedan åkte dottern hem till sig igen. Kul att få träffa henne ibland, förra gången var till jul så det blir väl en gång i månaden eller?
Äldsta dottern hade varit på IKEA i Haparanda och handlat i helgen. På vägen hade de hållit på att krocka med en älg. De hade tur - bilen framför dem körde ihjäl älgen så att de slapp  göra det.
Sonen vet jag inte vad han skulle göra denna helgen, förra helgen stog han i stormen inne  vid Strömmen och fiskade havsöring.


ROCK´N´ROLL på Stadsteatern

Igår var vi på teater på Stockholms stadsteater och tittade på en jättebra föreställning - ROCK´N´ROLL.

image118
http://www.stadsteatern.stockholm.se/

Föreställningen rekommenderas varmt. Det var ingen rockkonsert utan mera en historielektion om hur det var i öst förut och om livet i allmänhet och synnerhet. Yngsta dottern var också med oss och tittade och även hon tyckte att den var sevärd. Men det bästa av allt var att jag fick se min stora idol där - MIKAEL PERSBRANDT. Han var där med sin fru. Han gick förbi mig , bara ca en halvmeter från mig - Iiiiiiii! Titta här om ni vill se mera av honom:
http://www.persbrandt.com/
 

Flytta en BILLY bokhylla

Ha,ha,haaaa - hi,hi,hiiiiiii. Min yngsta dotter och jag har flyttat en Billybokhylla ca 2 m och det tog 1 timme. Än hur vi skulle flytta den så tog den emot något. Påpekas bör att vi höll till nere i källaren där det är lågt till tak. Varje gång hyllan inte gick att flytta så bara la vi oss ner och skrattade så vi kiknade. Varför gör man så? Vi hade iallafall jätteroligt och endorfinerna måste flödat runt i hela våra kroppar så nu lever vi länge.

Svenska landslaget i HANDBOLL

Ett STORT TACK till det svenska  handbollslandslaget  som har gett mig enorm njutning de sista kvällarna. Tyvärr tog ni er inte till semifinal men ni var grymma iallafall. TACK - och ni kommer att bli ännu grymmare och ni kommer att bli bäst om ni fortsätter som ni börjat.

MORÖTTER

Hittade ett litet tips i en tidning som jag har tagit till mig.
Skala morötter och lägg i en glasskål fylld med vatten.
Ställ den framme vid diskbänken så du lätt kan byta vattnet
varje dag. De skall hålla sig nästan en vecka men vi brukar
ha ätit upp dom på en dag.
Snyggt och nyttigt.


Finsk soppa - KESÄKEITTO - Sommarsoppa

Äldsta dottern mailade att hon ville ha receptet på denna soppa. Hon har fått det flera gånger men jag vet inte om hon slänger receptet efter varje gång hon gjort soppan. Jag lägger ut den här så hittar hon den här nästa gång. Kanske finns det någon annan där som vill laga detta - det blir himmelskt gott!!!



Ca 1 liter grönsaker delade i mindre bitar av: morötter, blomkål, kålrot, sockerärtor, frysta små gröna ärtor.
Några potatisar
Persilja
3/4 l vatten
3/4 l mjölk
2 msk vetemjöl
salt
socker
25 g smör

Lägg grönsakerna att koka i vattnet. Tillsätt potatisen och blomkålen när de andra grönsakerna är halvfärdiga.
När potatisen är mjuk kan du tillsätta mjölken. Ta undan en skvätt mjölk där du reder mjölet och tillsätter det.
Låt det koka upp några minuter till.
Smaka av soppan med salt och lite socker.
Tillsätt sist smöret och persilja.
Jag brukar också ha i en eller två hackade kokta ägg när soppan är färdig.
Man måste ha i lite socker och smör - det blir en kemisk reaktion så att alla smaker framhävs ordentligt då.







Nya gummistövlar

Glömde tala om att jag hade mina nya fodrade gummistövlar på mig igår på promenaden. De var jättesköna och jag frös inte ett dugg om fötterna. Det blev inga skavsår på mina hälar fast stövlarna var helt nya. Mina gamla röda stövlar är det hål i någonstans för går man vid strandkanter i vattnet så är ena foten dygnsur. Jag får väl spara de röda till att ha på sommaren i skogen så inte ormarna kan bita mig på tårna.

image115

ARNALDUR INDRIDASON

Lite mera böcker...
"Vinterstaden" av Arnaldur Indridason läste jag i höstas. i korhet handlar den om ett mord på en pojke.
...En kall januarikväll kallas polisen till en betongförort i Reykjavik där ett lik hittats mellan höghusen. En mörkhyad, tioårig pojke ligger där framstupa i en blodpöl, fastfrusen i isen. Pojken har stuckits i magen med ett vasst föremål och lämnats att dö i den kalla vinternatten. Ett fruktansvärt brott verkar ha begåtts...




Jag har även läst alla andra böcker som han skrivit som har översatts till svenska. Jag rekommenderar att läsa alla böckerna om du tycker om deckare. Dom är jättebra.



Ser fram emot nästa bok som kommer, i höst hoppas jag.

Promenad runt sjön Aspen

Idag blev det sovmorgon. Klockan hann bli halv elva innan vi klev upp för det blev inte många timmars sömn förra natten. Efter frukosten och läsning av DN så bestämde vi för att gå ut på en promenad i det vackra soliga vädret. Kommunen har gjort iordning så att man kan gå runt sjön Aspen och det har vi aldrig gjort så det skulle vi göra idag.
http://www.botkyrka.se/index.php?dispatchTo=Renderer&action=download&file=34078

När vi hade gått en kvart så försvann solen och den såg vi inte skymten av mera under denna dag.

                
 


Det var riktigt blött i skogen men samtidigt var det isigt och halt på vissa ställen. Terrängen var väldigt kuperad, nästan rakt uppför på vissa ställen. Det fanns flera badbryggor men vi var inte sugna på att bada. Vi hittade en jättefin grillplats också - något man kan tänka på nästa gång man går denna runda. Det tog nästan två timmar för oss att gå 1 mil men som sagt var så var det inte slät asfalt man gick på.

Väl hemma så blev det samma middag som igår - potatisgratäng med oxfile.


Middag hemma istället för på Cinderella

Efter att ha handlat mat till både oss och svärföräldrarna så lagade vi middag hemma. Vi hade tänkt åka in till den stora staden för att äta men eftersom det nu skulle blåsa så mycket tänkte vi att det var bäst att stanna hemma. Medans vi lagade middagen så hörde vi hur vinden ökade i styrka ute och det knakade i fönstren och då kändes det som vi gjort rätt val. Det blev potatisgratäng av ekologiska potatisar och lökar. Vispgrädden var också ekologisk. Till det blev det oxfile och sallad och två glas vin.



Efterrätten intog vi liggandes i soffan och tittandes på sista avsnittet av "Stjärnorna på slottet". I love you Peter!!!



Äldsta dottern hemma på blixtvisit

Planet var en halvtimme försenat från England så vi hann bada bastu. Kvart över ett på natten klev vi ur bastun och de kom in genom dörren halv två. Dottern var helt slut. Stormen hade börjat i England så de fick flyga genom/med den, det hade blåst 28m/sek enligt kaptenen på planet. Folk hade bara skrikit rakt ut när planet guppandes tog sig till Sverige. Vi somnade vid två och gick upp vid halv åtta och kramade hejdå. Ja, jag grät och det får mammor göra när deras barn åker bort...
De fick inget bra väder att åka i, det skulle blåsa och snöa nästan hela vägen upp. Vi gjorde iordning frukost när de hade åkt och det kändes lite tomt...
Men som någon vis lär ha sagt - barnen har vi bara till låns...

Kryssning med Cinderella

Imorgon skulle min älskade och jag åka på en kryssning bara för att få njuta lite av livet...men SMHI har lovat storm så vi ställer in resan - Snyft, snyft, snyft. Vi hade bokat en lyxfrukost som jag sett fram emot men det få bli en annan gång när det inte blåser.

070118

Åkte ner till centrum en snabbis och handlade tuggummi - V6- på apoteket och några kalla öl till bastun. Påsarna med V6 som finns har det hänt något konstigt med - de har blivit färre tuggummin och mindre men de kostar lika mycket, en väldigt bra affärside...
Vi träffade folk i centrum och babblade bort så mycket tid att vi hann inte med någon bastu ikväll :-(
Middagen var färdig - det blev älgfärsbiffar från igår men idag tog vi en flaska vin till. Undrar om det var årgångsvin vi drack? Det stog 2003 på flaskan och det är en årgång eller?



Jag hann sätta på kaffe och då var klockan 20.00 och "På spåret" började. Ett av mina favoritprogram. Nu sitter vi och väntar på att dottern skall komma från England, hon landar ca 23.40 på Skavsta så det tar väl ett tag innan hon är här. Hennes pojkvän hämtar henne där och sedan sover de här för vidare färd mot Luleå imorgonbitti.

Äntligen FREDAG

Vaknade 04.45 idag igen. Imorse gick det lätt att gå upp eftersom jag visste att jag bara jobbar mellan 06.30 - 11.30 idag och är ledig 10 dagar sedan. Det skulle vara 11 dagar men jag måste gå på ett möte med ett fastighetsbolag och de bjuder på lunch så det blir en bra avslutning på min ledighet /bra början på arbete igen.
Idag var det flera ministrar från den Lettiska regeringen på besök på mitt arbeta. Som tur var behövde inte jag förklara vad jag gjorde på engelska utan det var en av cheferna som fick det uppdraget. Jag bara klickade på alla mina bilder på alla skärmar och visade dem vad jag sysslade med.
På hemvägen gick jag in på våran blomsterhandel och köpte fina blommor till helgen.

                     

Det blev två buketter med vackra tulpaner.

Torsdag 080117

Idag blev det älgfärsbiffar med kokta potatisar och morötter och stekt lök. Gott - Mmmmmmm.

image99

KOLSVART MÖRKER

Detta är min utsikt på morgnarna när jag står och väntar på bussen vid 05.30.

                   

Det är utikten jag har om jag tittar åt vänster och åt höger på det andra fotot. Tittar jag rakt fram så är det bara kolsvart mörker, man ser ingenting. Nu vet ni vad jag tittar på imorgon 05.30.


Torsdagmorgon 080117

Idag var det väckning 04.45 igen. Kolsvart ute fast jag läste i en av morgontidningarna att idag var det 4 minuter längre dag än igår. Vi går mot ljusare tider fast man inte tycker det. Mitt tåg var inställt för det hade gått sönder så jag fick stå rakt upp och ner och invänta nästa. Hade jag vetat det i förväg hade jag kunnat sova en kvart till. Grrrrrr.
Nu sitter jag här på jobbet och inväntar att arbetspasset skall ta slut - hi,hi,hiiiii.

Ny kofta

Denna fina kofta köpte jag igår - hämtade ut paketet från La Redoute.

image96

Tisdag 080115

Sov till två. Hämtade in posten. Åt lite och tvättade en maskin tvätt. Läste DN och gick igenom posten. Just nu är det lite "jobb" med posten. Äldsta dottern är i England men posten kommer hit så man måste kolla vad hon får och sedan skicka mail till henne. Yngsta dottern bor hos sin kille så hennes post måste man också kolla och messa henne och tala om vad hon fått.
Vi åkte till Coop Forum och handlade för ICA har inte allt som jag vill ha. Passade på att handla lite till svärföräldrarna också som vi åkte förbi dem och lämnade. Hem och åt middag - Inlagd strömming med potatismos och knäckebröd och en liter mjölk och sedan var man mätt. Satte mig i soffan och läste igenom lokaltidningen som kom idag och sedan var klockan "dags att åka till jobbet".
Nu sitter jag här på jobbet igen och får inte gå hem förrän vid halv sju imorgonbitti. Sedan jobbar jag torsdag och fredag men sedan är jag LEDIG i 11 dagar - Sköööööönt.

080115 Mitt i natten

Nu sitter jag här på jobbet min andra natt.
Idag när jag gick upp vid två-tiden tänkte jag sitta och äta och vakna i lugn och ro och titta på "Doktorn kan komma" men det gick inte. Någon på TV4 hade tydligen bestämt att det skulle inte komma klockan 14.00 idag som det har gjort de sista veckorna. Så då slängde jag i mig maten för jag blev så besviken. När jag tittade ut genom fönstret såg jag att fåglarnas mat  höll på att ta slut. Då var det bara att gå ut i nattlinnet - det nya fina - och fylla på talgbollar och frön.
Idag lagade jag faktiskt maten - fullkornspasta med sås bestående av vad jag hittade i kylen/svalen - 1 pkt Scan bacon, 1 gul lök, 4 klyftor vitlök, 1/2 purjolök, 2 kvist-tomater, 1 röd paprika, 1 grön paprika, 1 röd chili och 3 dl vispgrädde. Det blev jättegott. 
Efter maten åkte vi iväg och handlade lite mat åt svärföräldrana och hämtade ett paket som jag beställt.
Det känns som om jag bara vaknade åt och nu är jag på jobbet igen. Ja, jag jobbar nu iallafall medans ni ligger och sover - Zzzzzzzzzz.

JANUARI

image95

Söndag 080113

Nu har jag sovit några timmar och min älskade väckte mig för han hade lagat färdigt maten. Det blev kycklingwook som var very, very hot med risnudlar - Gott, gottigottgott...Nu ropar han på mig att kaffet är färdigt och sedan skall han skjutsa in mig till jobbet. Vad skulle jag göra utan min underbare älskade man. Jag älskar honom jättemycket fast jag ibland inte visar min uppskattning utan skäller på honom för han gjort fel enligt mig. Han brukar få skäll om han dukar med olika glas eller fel färg på servetterna - visst är jag hemsk? Men han står ut med mig så han måste väl tycka lite om mig :-)

Årets första TULPANER

Jag köpte tulpaner för fyra dagar sedan i våran blomsteraffär. Här ser ni hur de såg ut när jag kom hem med dom och hur de såg ut igår. Jag älskar tulpaner för då tror jag att det är vår snart...

                                                                          

Tjugondedag Knut dansas julen ut

Glöm inte bort denna gamla tradition. Man dansar runt granen med sina barn och sedan klär man av den och plockar bort allt som har med julen att göra. Efteråt får alla barnen (inte vuxna) en påse godis. Tänk vad lätt det var att städa bort julen när alla hälptes åt. Undrar vem som kommer hem till mig och städar bort julen idag? Jag jobbar och min man skulle byta kran i badrummet för den droppar så mycket. Någon annan kankse har städat bort julen när jag kommer hem i eftermiddag?

"NU ÄR GLADA JULEN SLUT, SLUT, SLUT, JULEGRANEN DANSA UT, UT, UT..."

Det finns ett annat ordspråk - "Julen varar än till påska".

GODMORGON era slöfockar

Klockan ringde 05.45 och jag gick upp och åkte iväg till jobbet. Lika mörkt och tomt och tyst ute som vanligt. Jag skulle köpa nybakade mackor på Pressbyrån när jag kom till Centralen men det gick inte. De hade bara bakat bullarna färdigt, brödet har de färdigt till nio-tiden då folk började åka till jobbet. Hmmm muttrade jag - "Då jobbar jag väl fel tider". Den unga killen log och jag önskade honom en bra dag fast jag var jättesur som inte fick mina Tor mackor.

Hoppas att ni har fått sova ut och haft en skön och lång sovmorgon för det har inte jag.

Varför heter det GOD morgon? Det finns inga goda morgnar...


Kulturevenemang som jag varit på...


Denna föreställning var riktigt roligt. Vill ni se något så ni skrattar så gå och titta på Henrik Dorsin.

http://www.scalateatern.se/HenrikDorsinGodkandKvalitetsunderhallning.htm

image91

Vill ni äta en bit mat först och sedan kanske njuta av en kall öl till föreställningen så är PISTVAKT något för dig. Skall jag vara ärlig så var det en ganska lång väntan på föreställningen efter maten men det var säkert meningen att man skulle dricka massor då...men det är alltid roligt att se killarna från Svartlien.

http://www.ticnet.se/html/artist.htmI?l=SE&artist=Tyrol%2C+Pistvakt

image92


Allt annat som jag sett sista tiden har slutat att gå så jag kan inte rekommendera mera men det finns massor att se i Stockholm för dig som tycker om kulturevenemang.


KULTUR

Nu har jag beställt biljetter till mig och min man till två av vinterns kulturevenemang. Vilka det blev får ni läsa om sedan när vi varit på dem. Det är jättebehändigt nuförtiden att boka biljetter eftersom man kan göra det över internet. Det är bara att knappa in numret på VISA-kortet och sedan skriva ut biljetterna på skrivaren. Ytterliagare ett sätt att få sitta stilla och inte behöva gå ut på en promenad för att hämta biljetterna:-)

Jobba, jobba, jobba...

Nu sitter jag här på jobbet idag mellan 07.30-19.00. Jag tog några foton imorse men det blev inget på dom för det var bara kolsvart mörker ute. Kändes som om jag var den enda människan på jorden som var vaken när jag stog och väntade på bussen. När bussen passerade sjukhuset så klev alla av där så jag var ensam kvar i bussen med chauffören - kändes lite läskigt. Nu sitter jag här och lyssnar på P4 "Ring så spelar vi".

Hoppas att ni alla som har ledigt kopplar av ordentligt och vilar upp er för den kommande veckan. Jag skall tillbringa hela helgen på mitt arbete, tänk inte på mig utan njut du bara av din ledighet medans jag sitter här och sliter mitt anletes svett :-)

Fredagkväll

Middagen bestog av stekt laxfile med kokt potatis. Jag slog på bastun och i väntan på den så läste jag några tidningar. Efter en underbar stund i bastun tillbringade jag resten av kvällen framför tv:n. Tittade på  "På spåret" , ett av mina favoritprogram, drickandes kaffe. Min man kom med en skål vaniljglass med varm hjortronsylt på - Mums vad gott. Sedan var det bara att bädda ner sig för jag skall jobba imorgon. Natti, natti.

Träffa dottern

Yngsta dottern kom förbi mig på jobbet innan jag slutade för dagen. Hon väntade på mig och sedan gick vi ut och åt. Mmmmmmmmmm vad gott. Vad vore livet utan mat. Till middag blev det stekta fläskfileskivor med ugnsrostade potatisklyftor och morotsstavar och en klick het ajvar. Nu skall jag sätta på kaffe och sitta i lugn och ro  och njuta av Antikrundan.

GOD morgon

Nu har jag varit duktig igen och vaknat till väckarklockan 04.45. Lika mörkt och trist ute som vanligt. men imorse var det halt ute. Jag höll på att halka framför en bil när jag gick över ett övergångsställe. De vita strecken på övergångsstället var glashala av is. Jag såg lite ut som Bambi på hal is. Imorgon är jag ledig och får sova ut, sköööönt.

Konstig tapet?

Vi åkte iväg för att titta på tapeter och eventuellt köpa tapeter om vi hittade det vi letade efter. Tapeten vi ville ha var slut så då köpte vi en ROSA brödrost. Hur en tapet kan bli en brödrost vet jag inte men jag kommer ihåg att min man trollade för barnen när de var små så det är väl hans fel att det blev en brödrost eller?

image90


Shopoholic 2

Jag köpte en ring på nätet som jag fick idag. Jättefin tycker jag som älskar ringar.

image89

Mammas hemstickade sockor

Jag köpte några nystan garn till min mamma som hon skulle sticka sockor till mig av. Hon fick garnet i julas och jag påpekade flera gånger att det var ingen brådska att sticka för jag har sockor just nu. Döm om min förvåning när jag kommer hem idag och det ligger ett paket i brevlådan - från mamma. Visst är sockorna häftiga! Nu skall jag ringa mamma och säga: "Du är inte klok", hi,hi,hiiii.

image88

Shopoholic

Jag var tvungen att köpa något till mig idag igen för jag var så duktig och gick upp 04.45.


Visst är den söt - en rosa Parker-penna.image87

Onsdag 080109

Jag var duktig och vaknade 04.45 idag igen. Jag hade inget val men jag tycker att jag var duktig iallafall. Kolsvart ute och mörker som bara omsluter en i arla morgonstund. Tänk på sommaren är det ljust och fåglarna kvittrar och solen värmer...jag längtar efter sommaren.

Shopoholic

Idag var jag tvungen att handla något åt mig på väg hem från jobbet för att jag varit så duktig och gått upp 04.45.
Jag hittade världens skönaste nattlinne från Nanso som var nersatt 200:-, den kostade 400:-. Har slängt den i tvättmaskinen så jag kan använda den imorgonnatt.

                                                                              
image85


På Åhlens hade de halva priset på allt från Pilgrim. Jag köpte ett guldfärgat mobilsmycke. Det är jättefint tycker jag. Kostade bara 100:- , "ett riktigt fynd" som min dotter skulla sagt.

image86


GOD MORGON

Idag ringde väckarklockan 04.45. Det är hemskt att gå upp så tidigt tycker jag. Promenaden till bussen är kuslig, alla husen är kolsvarta och ingen levande själ syns till någonstans. När man står och väntar på bussen så kommer det en och annan ensam bil körandes i det kolsvarta mörkret. Fy för detta mörker men vi går mot ljusare tider sägs det.

Nya adresser och telefonnummer

Nu har jag fyllt i alla namn, adresser och telefonnummer i min nya adressbok. Har kollat på www.hitta.se och www.ratsit.se så att alla adresser och telefonnummer stämmer. Nu kan jag tappa mobilen för nu har jag alla mobilnummer uppskrivna - tror jag. Det var lite sorgligt att fylla i en ny adressbok eftersom man inte skrev i alla som fanns i den gamla. Min älskade gamla mormor som är död fick inte följa med till den nya adressboken och då rann en tår nerför min kind.

Julen är SLUT

Barnen klär alltid granen kvällen innan julafton men när allt skall tas bort finns det inga barn kvar - konstigt? Men det finns massor av barr kvar, ibland ända till midsommar...

          image82

Granen slänger vi ut i skogen för det tar för lång tid för den att förmultna i våran kompost.
Julblommorna börjar att ge upp. Jag har några amaryllisar kvar som ser ut att kunna få en blomstängsel till men annars är det inte mycket med dom. Det får bli komposten nästa för dom.

           
                                                                                  

Jultomten har jobbat färdigt för denna säsongen och får lov att söka annat jobb under resten av året eller?

                                                                                 

080106 Trettondagen

Nu är helgen slut igen...
Allt övergår väl till det vardagliga nu efter alla helger. Nu får man trängas på pendeltåget igen, det har varit nästan folktomt när man åkt till och från jobbet de sista två veckorna.
Vi skulle slänga sonens säng som står kvar i hans rum men en kompis till oss var och hämtade den i helgen. Skönt att bara någon kommer och hämtar saker så slipper man själv bära ut det till bilen och åka iväg med det. Nu skall vi bara ta oss i kragen och bära ner en annan säng till sonens f.d. rum.
Ett STORT GRATTIS till Charlotte Kalla för hennes enorma prestationer!!!
Var till Ikea en snabbis idag för att titta på några saker. Vad skönt det var när man visste att man bara skulle titta när man såg alla bilarna på parkeringen och sedan de långa köerna i kassorna.
Var förbi svärföräldrarna och hjälpte dem med några saker på eftermiddagen.
Till middag blev det hemlagad pannbif med lök, kokt potatis, lingonsylt och tranbärsdricka. Sedan sov vi en liten tupplur efter maten i biblioteket för att avsluta dagen med att bada bastu.

Blåsigt - halv storm

Idag hade vi tänkt åka till Skansen och äta sotare men det var jätteblåsigt ute när vi vaknade vid åtta så vi låg kvar i sängen till halv tio. Vi tittade på Kalla när hon var så urkämpig och kom tvåa fast hon ramlade ner i diket.

Vi åkte iväg för att köpa nytt golv till vardagsrummet men i affären kom vi på att min man hade inte plockat bort sina jobbarsaker ur bilen så vi fick inte plats med det bak i bilen. Vi bestämde oss för vilket golv vi skall ha så imorgon kan min man åka och köpa det. Vi skall inte göra iordning vardagsrummet nu men golvet vi tittade är slut hela tiden så nu köper vi det och lägger undan till våren då vi skall byta golvet.

Vi var och handlade lite mat till svärföräldrarna och åkte dit och fikade och pratade med dom en stund på eftermiddagen. Köpte med oss blåbärsbakelser så att de inte tynar bort, bra skäl för oss också att få äta en bakelse..

Ute viner vinden och blåsten dånar i skogen.

Fredag 080104

Nu har vi ätit fredgsmiddag - fläskfile med ugnsbakade rotsaker, räkor och sallad. Det fick bli ett glas vatten till maten för jag har jourberedskap hela helgen. Konstigt att man skall vara jättesugen på ett glas vin just de helger man inte får dricka. Alla helger jag får dricka dricker jag oftast inget för då är jag inte sugen. Nu blir det tantvarning igen - jag skall sätta mig i soffan och titta på "På spåret". Till det blir det en kopp kaffe och glass med varma hallon.

Undrar om dottern i London ätit något gott idag?

Yngsta dottern

Fick bilder på yngsta dottern och hennes pojkvän från nyårsafton. Jag får med deras tillåtelse publicera bilderna. Visst är de fina och tänk att det är min dotter...

                                                                                                     

De tillbringade nyårsafton hos bekanta som de åt middag hos. Dottern fick sitta bredvid en tysk och prata engelska hela middagen - hi,hi. Efter tolvslaget hade de bokat bord på Sturecompaniet och där drack de champagne resten av natten. Och som jag skrev tidigare så arbetade jag på nyårsnatten...

VINTER 080103

Idag kom det ordentligt med snö.

image79

Har man tur kan man sitta på soffan om tre månader och njuta av solen till en kopp kaffe.

Dotterns vistelse slut

Då har vi haft en avskedsmiddag med äldsta dottern - Fläskfile med tillbehör och Tiramisu till efterrätt.

                   

Nu är de stora frukostbuffeerna slut för denna gången. Dottern åker till London först för att shoppa i tre dagar. Hon skall bo på ett jättefint hotell tre nätter för 1500:-, billigt! Sedan åker hon vidare till Keele University för att skriva tentor. Hon kommer hem igen om ca två veckor för att sova en natt här för vidare färd med bil till Luleå.
Kramade om henne och sa Hejdå innan jag åkte och jobbade natt - Snyft, snyft!

Glöm inte att mata fåglarna!

Glöm inte alla era små vänner där ute. De äter massor med mygg på sommaren så du slipper att få så mycket myggbett så nu måste du vara snäll och mata dom för alla myggen är döda.
Jag köpte sådanahär fågelmatare från www.snf.se .

image75

Jättelätt att sätta fast på en gammal julmustflaska och fylla på med frön och hänga ute. Sedan kan du sitta inne i värmen och njuta av alla småfåglar som kommer och äter. Har du tur kan du få se domherrar nu i januari när kylan kommer.

Nytt år - 2008 - POTATISENS ÅR

Nu är det potatisens år. Skall försöka göra något roligt av det själv, kanske prova nya potatisrecept eller kanske fixa ett litet potatisland. Tänk vad gott med färskpotatis med smör.

http://www.potato2008.org/en/index.html



RSS 2.0