Mitt liv förut...

Nu förstår jag varför jag pratar alldeles för fort - hi,hi,hiiii...


Vårat liv

                                                                                           


                                                                                                      image203

Mors dag

Jag firade min egen mamma igår när vi träffades så vi åkte inte dit igen - ca 13 mil enkel resa. Alla mina barn kom ihåg mig idag - måste varit lite bra mamma iallafall ;-). TACK - underbara ungar för all eran uppvaktning.
Eftermiddagen tillbringade vi med min mans mamma på Taxinge slott  www.taxingeslott.se/  med att äta kakor och tårta så vi mådde illa...

                                                                                           

Konfirmation i Morgongåva

Dagen började bra med att vi åkte iväg till Morgongåva för att hylla systerdottern som skulle konfirmerades idag. När vi åkt en bit kom jag ihåg att vi haft strykjärnet på och undrade om min man kommit ihåg att slå av det.  Ingen av oss kom ihåg om vi hade slagit av det så vi vände och åkte hem igen. Vi hade bara hunnit några km så det var ingen fara. Och väl hemma så var strykjärnet urdraget ur väggen. Resan gick bra. Resten av dagen tillbringade vi med att äta gott - rökt lax med romsås, färskpotatis, sallad och jättegott knäckebröd och massa god dryck - TACK för maten den var god. Sedan blev det jättegod tårta - kronprinstårta - från Åbagarn i Heby och hembakta kakor och massa koppar kaffe - TACK igen. Efterrmiddagen tillbringade vi ute i trädgården med att bara umgås och njuta av solen. Det blir inga fotografier för det var med så många på alla fotografier och det tar tid att fråga alla om det vill vara med på min blogg (ja, jag vet att jag som fotograf har rätt att använda mina bilder men jag är snäll också ;-)).

Fredag i Stockholm

Jobbade hela natten och sov på jobbet 2,5 timmar. Sömn är överflödigt ibland:-). En av mina kollegor avtackades eftersom denne skall sluta hos oss och detta skedde vid 11.00 och då ville jag vara med. Detta innebar att det blev tårta till frukost - Gott, gotti,gott,gott!
Sedan hade jag en plan att handla massa nederdelar i klädväg till mig. Jag älskar att köpa överdelar i alla modeller och färger men det är slut på underdelar i min garderob snart...Yngsta dottern kom också in till den stora staden och var smakråd och min personliga bärare av kassar och plastpåsar - hi,hi,hiii. Vädret var underbart med sol men promenerade man i skuggan så var det kallt, det var bara solen som värmde. Vi tog varsin jätteglass i Gamla stan och satt i solen och bara njöt. När jag kom hem vid fem-tiden så hade jag handlat en klänning (=nederdel?) och ett par byxor, ny hårborste från Body Shop + lite annat krafs.
Jag somnade i soffan på en gång när jag lade mig för att vila - konstigt? Min man väckte mig vid halvåtta då han hade dukat fint och lagat middag till oss - ugnsstekt lax - Åhhhh, vad jag älskar honom. 

                                                                  

Ny MP3-spelare!

Har glömt att tala om att jag köpt en ny MP3-spelare. Det blev en rosa denna gången med. Tänk vad billiga de blivit. Min första MP3-spelare var en Jens of Sweden på bara 256Mb och kostade då 1250:-. Den jag köpte nu kostade bara 450:- och var på 2 GB. Nu skall jag fylla den med massa bra att lyssna på.



Lite allmänt...

Ena dottern var superglad idag för hon hade fått ett extrajobb på SEB. Andra dottern börjar att sommarjobba hos polisen på måndag. Ena dottern talade om att hon hade fått fyra små hål på hornhinnan för hon använder linser. Hon sa att det var ingen fara för hålen var små och skulle vara borta på fyra dagar om hon inte hade linserna på sig. Fram för mera glasögon åt folket!
Middagen åt vi ute idag - Röda cafeet - varsin Pannbiff de luxe smörgås - Mmmmmm vad gott men mycket. Nästa gång skall vi ta den mindre med bara två pannbiffar. Vädret var underbart ute, blå himmel och solen sken och änderna simmade i vattnet. Åhhh, tänk om det alltid kunde vara så underbart väder.

Shopping

Var och handlade lite kläder i måndags - nu skall jag vara fin i sommar - hi,hi,hiii. Skall försöka slänga bort lika många plagg som jag köpte...

                                                                      

Jobba, jobba, jobba...

Har jobbat hela natten som var. Sov sedan över här på jobbet. Vi har fyra rum som innehåller säng + nattduksbord som vi kan boka och sova över i. Jag sov i 5 timmar och sedan var jag på massage och sedan på ett möte. Åkte sedan förbi svärföräldrarna och fixa lite hos dem. Hemma vid sex-tiden och jag var helt slut. Sov en liten stund och sedan åt jag middaqg och sedan var det till att åka och jobba igen. Sitter här nu och bara längtar till imorgon bitti när jag är hemma igen och får sova i min egen sköna säng.

Stolt mamma

Min äldsta dotter var på en högtidligt avslutning för en del av sina studier i lördags. Hon tog sin fil.kand. i ekonomi. Hon studerar vidare och tar förhoppningsvis fil.mag. i ekonomi till våren och då får vi åka upp på en galamiddag och ha tårar trillande nerför våra kinder när hon står finklädd framför alla. Ni som känner mig vet att jag gråter bara jag tittar på Lilla huset på prärien. Nu var det längesedan det gick på tv men jag gråter när jag tittar på "Doktorn kan komma" också...

SOL - kanske sommar iår också

Åhhhh - vad rolig att vakna och se solen och känna värmen. Hörde på radion en läkare som sa att man skall inte smörja in sig med solskyddskräm från första solstrålarna på våren och bara vistas i skuggan pga att då ökar risken drastiskt för D-vitaminbrist. Han tyckte jag om - fram för mera vistelse i solen. Vill ni höra på vad han sa så lyssna på www.sr.se P1 - Kropp och själ - frånden 20 maj.

Måndag igen...

Oj, vad fort helgen for förbi. Jag jobbade natten mot lördagen och sov sedan i hela 2 timmar. Sedan åt vi lite frukost och for iväg med röda faran. Var till auktionshus i den stora staden och tittade på lite objekt som vi lade bud på. De blir säkert så dyra så vi får dem inte som vanligt. Usch, vad kallt och blåsigt det var ute.
Sedan åkte vi till det stora kalaset - systerns blivande man hade 40-årskalas! Där fick vi god mat, dryck, kaffe och grön tårta och blev så mätta så jag nästan somnade. Vi hade allmänt trevligt men sedan var det dags att åka hem. TACK snälla för allt god mat och dryck och trevligt sällskap.
På kvällen var det ingen som orkade laga mat så det blev den lokala restaurangen i Tullinge som fick stå för middagen. Konstigt att man blev hungrig fast man var så mätt några timmar innan?
På söndagen jobbade jag nästan hela dagen och snipp, snapp så var den helgen slut!

Godmorgon - Godnatt

Nu vill jag hem och sova. Har jobbat hela natten och är jättetrött. Ögonen bara värker av trötthet och vill bara blunda. Nu när ni läser detta är ni säkert utvilade och pigga. Hoppas bara att jag inte somnar på tåget hem...

Sverige förlorade :-(

Vilken rysare matchen ikväll/inatt var...men tyvärr så förlorade Sverige. Men killarna var jätteduktiga och kämpade väl. Mitt hjärta slog dubbelslag hela tiden för det var så spännande så det är säkert inget fel på mitt hjärta. Bra sett att kolla hjärtat på eller?

Min lilla dotter

Med min lilla dotters tillåtelse får ni se på ett foto från hennes 20-årsbjudning som hon hade hemma hos sig för sina tjejkompisar. Visst är de fina...



                                                                                 

Iskall promenad i trädgården

  Usch, fy vad kallt det var idag. Tog kaffekoppen och skulle sätta mig i solen på altan och dricka morgonkaffe vid sju men jag tvärvände och gick in igen. Det var bara +8 grader och kylande vind. Tog en snabb promenad med kameran i trädgården.

                    

En söndag på Torö

Idag var det åter en strålande högsommardag fast det bara är i början av maj. Vi tog bilen och åkte ner till Torö för att äta lunch. Vi kom precis i rätt tid för när vi ätit färdigt så var alla bord upptagna. Färjan till Landsort går från bryggan bredvid här så den får det bli nästa soliga lediga dag att åka med. Jag åt nystekt strömming med hemlagad potatismos och min man åt hemlagad hamburgare - Mumms fillibaba. Sedan åkte vi till Nynäshamn för att äta glass men det hade alla andra också gjort så det var fullt överallt. Vi blev utan glass och fick åka hem. Väl hemma somnade vi bägge två ute på altanen i våran nya breda utesoffa som man kan sova två i...vi sov i två timmar.

                

En lördag på Fjäderholmen

När vi vaknade var det blå himmel med en strålande varm sol vi såg. Vi tog tåget till den stora staden och promenerade till Slussen och tog båten http://www.fjaderholmslinjen.se/ till Fjäderholmen http://www.fjaderholmarna.se/ . Halva Stockholm gjorde likadant...Vi tillbringade hela dagen där ute och åt massa rökt mat och drack både öl, vin och drinkar. Oj, jag glömde att vi åt varsin jättestor glass - en marrängsviss och en med polkagrisar - Mmmmmmm!

                   


Fredagsmys

Efter att jag slutat på jobbet vid halvsju så mötte jag upp min man och vi promenerade genom staden. Vi gick ut till Djurgården och åt en gudomlig middag på restaurang Ulla Winblad.

                                                                                         

Sol och sommar ute

Fy för att sitta inne och jobba när det är så fint väder ute. Jag bara njöt den lilla vägen jag gick ute innan jag klev in här vid elva och började att jobba. Det är riktigt varmt ute för jag fick nyss ett telefonsamtal om en konstaterad solkurva i rälsen.Sitter här nu som en fånge i sin cell och kommer inte ut förrän vid sextiden. Förhoppningsvis så är det varmt och skönt ute fortfarande då.
För er som intresserar er för mat så åt vi laxsmörgåstårta igår till middag. Ikväll kanske vi går ut i Stockholm och äter ute på en uteservering. Får återkomma om det när jag vet mera.

Livsnjutare

Jag har varit på fortbildning i två dagar:


image178

Tiden bara rinner iväg...

Nu när man skall njuta av den underbara försommaren så går tiden så fort så man hinner inte med något. Sov en stund på förmiddagen eftersom jag hade jobbat natt. Pratade i telefon med alla mina barn och huxflux var dagen slut.
Nu skall jag hoppa in i bastun och koppla av en stund innan jag tar och packar min lilla väska igen. Jag kommer att åka bort på elsäkerhetsutbildning i två dagar. Gott med trerättersmiddag och frukostbuffé igen...jag skall till Sandvik Gård som ligger mellan Katrineholm och Norrköping - http://www.sandvikgard.com/main.html

SJ, SJ - gamle vän

Nu har jag bokat biljetter till Köbenhamn. Hittade billiga biljetter - 800:- tur och retur för 2 personer i 1:a klass med X2000 Stockholm-Köbenhamn. Copenhagen here we come...det skall bli kul att åka till Köbenahamn när det är sommar. Sista tre åren har vi varit där i april.
SJ släpper billiga biljetter tidigast 90 dagar innan resans avgång. Skyndar man sig och beställer så hittar man billiga biljetter - www.sj.se

Deklarationsdags

Kom ihåg att deklarera!
Nu har vi varit och deklareret åt svärföräldrarna också. Smidigt när man kan deklarera med sms.
En gång i tiden hjälpte jag folk att deklarera mot betalning och tjänade en bra slant varje år på det, men den tiden är förbi nu. Nu skall jag hoppa in i duschen för att sedan åka och jobba hela natten lång.

En LÅÅÅÅÅÅÅNG helg

Helgen som nu är slut kändes jättelång fast jag jobbade delar av den.

I fredags den andra maj firade vi yngsta dotterns 20-årsdag. Tänk vad fort tiden har gått. Det känns inte som 20 år sedan som jag kom hem från BB med henne. Det var en underbar vår och sommar det året. Kommer ihåg att jag ofta lade mig på gräsmattan med henne på mig och sov där med henne mellan amningarna. Nu i fredags var vädret lite regnsjukt och mulet så vi satt inne och min man fick grilla maten ute. Jag hade bakat årets första rabarberpajer av egenodlad rabarber. Det fanns rabarber så jag kokade en liter rabarbersoppa också - Mumms. Släkten blev förhoppningsvis mätta och belåtna innan de åkte hem. Det var det sista barnkalaset vi hade hos oss. Undra hur många det har blivit under åren?

I lördags så var vi på dop ute på Muskö. Vädret var strålande och solen sken på en blå himmel. Kyrkan var en gammal jättefin kyrka. Barnet var jättesött, fast det är väl alla småbarn, och alla var så glada och trevliga. Efter mat dryck, dopkaffe och helt underbara bakelser så åkte vi därifrån på eftermiddagen. Jag skulle jobba hela natten så jag tog pendeln till den stora staden från Västerhaninge station. Roligt att se lite andra vyer från fönstret än man är van vid.

Idag - söndagen den 4 maj - har jag sovit en del eftersom jag jobbar natt igen. Typiskt så kom det gamla vänner till oss på besök när jag låg och sov men de lovade att komma tillbaka en annan dag när jag var vaken. En kompis till mig hämtade våran gamla hörnsoffa från vardagsrummet. Nu känns det mycket luftigare därinne men vi skall köpa en ny soffa i höst eller kanske två. Vädret var soligt och fint idag också. Satt ute och fikade med ett par kompisar på eftermiddagen på det nyss framtagna utebordet.

1 MAJ


God Morgon

Hoppas att ni har det skönt i era varma sängar. Jag har gått upp 04.45 och sitter nu på jobbet. Ni kan väl tänka på mig när ni vaknar någongång och sitter och äter eran mysiga långfrukost. Jag sitter här med kaffe gjort på nymalda bönor och smörgåsar gjorda av nybakat bröd från Pressbyrån - Mummms! Det är inte så synd om mig som det låter. Ha en bra dag!

RSS 2.0