Nu är julen slut...

Jag jobbade hela julhelgen och helgen efter också. Så idag är det min tredje lediga dag. Det gick bra att jobba och samtidigt fira jul. Helgen och tiden kändes väldigt lång eftersom man både jobbade och firade jul...

På julafton så slutade jag 13.30 och skulle bara springa in på Åhlens för att köpa "Sunes Jul" DVD för det hade jag lovat mina barn. Vi har haft filmen men någon har lånat ut den och inte fått tillbaka den. Jag halvsprang från jobbet till Åhlens som hade öppet till 14.00 och frågade killen i kassan var Sunes jul-filmen fanns. Han svarade vänligt att  -"Tyvärr, den är slut". "Nej" nästan skrek jag. "-Jag har lovat mina vuxna barn att jag skall ha med mig den hem idag". Då visade han mig en samlingsbox med flera filmer i varav en var Sune och  eftersom jag nu lovat mina barn så var jag tvungen att hålla det jag lovat och betalade gladeligen 300:- för att de skulle få se Sunes jul.

Fort förbi Pressbyrån och där tog jag två askar Alladin för jag visste att vi glömt att köpa det tidigare. Väl pustande på pendeltåget hem så tittade jag på kvittot - HJÄLP, Alladinaskarna hade kostat 100:-/styck. Ja, vad gör man inte för sina barn - hi,hi,hiiii.

Väl hemma så dukade vi vackert och åt av all hemlagad julmat - kålrotslåda, morotslåda, skinka, sill, lax, rödbetssallad + massa annat. Sedan var det dags för julklappsutdelning och alla blev nöjda och belåtna. Resten av kvällen tillbringade vi med att umgås och prata med varandra om livet i allmänhet och särskilt i synnerhet. Efter midnatt så somnade vi alla mätta och belåtna.

          

GOD JUL

Jag gick upp 04.45 imorse och sitter nu på jobbet tills klockan slår 14.00. Det var inte mycket folk som åkte kollektivt imorse men en och annan var det så ensam var jag inte. Vi har fått en jättestor korg full med godis så jag småäter av den och kommer väl att vara mätt när jag åker hem ;-)

Nu är julklapparna köpta men alla är inte inslagna ännu...
Skinkan var i ugnen hela kvällen igår och medans jag sov så grilljerade min man den och ikväll skall den ätas.
Janssons frestelse, kålrotslåda och morotslåda som alla är hemlagade av mig kommer också upp på julbordet idag.
Sedan blir det lite sill i olika smaker, kokta ägg, kokt potatis, varmrökt lax och även gravd lax. Lite prinskorv och köttbullar skall väl också värmas. Vi får nog ta och göra en sallad till också fast det inte är julmat...
Julgranen blev faktiskt en kungsgran iår och den står så fint klädd och lyser i väntan på jultomten.
Julgodis hann vi också göra så det kommer vi väl och ligga i soffan och äte senare ikväll.

Ha nu en riktigt trevlig och bra jul och njut av ledigheten och tänk lite på oss andra som måste jobba hela helgen!

GOD JUL!

http://www.sr.se/sida/default.aspx?ProgramId=3302  Här kan du lyssna på julmusik dygnet runt.

 

LUCIA 2009

Idag är det Lucia och nu mitt i natten sitter jag här på jobbet.

http://www.nordiskamuseet.se/makeframeset.asp?sUrl=http%3A//www.nordiskamuseet.se/publication.asp%3Fpublicationid%3D798&Cat=&catName=&publicationid=798 

http://www.jul-i-sverige.se/jul/lucia.htm

http://www.sverigeslucia.se/

http://sv.wikipedia.org/wiki/Lucia

Tänk om det kunde komma någon och sjunga vackra luciasånger för mig här mitt i natten.

Gissa vem som är vem?

I brist på annat så rotar jag igenom mina fotografier efter fina kort på flickor. Tyvärr har jag inga kort på vissa personer och det är därför ni fattas här :-(


Bildtjuv ;-)

Här är en fin bild på en lillasyster - taget den 7 oktober 1978 - då var hon drygt 5 år!!!


Magisterexamen

Äldsta dottern tar magisterexamen på LTU - http://www.ltu.se/ -  den 23 maj 2009 för den som vill komma och närvara. Om allt går som jag vill så kommer vi att till bringa hela veckan innan i Norrbotten.

Äntligen fredag...

Gick upp 04.45 imorse - helt omänsligt!
På jobbet gick allt bra och tiden gick fort och huxflux var klockan 14.00 och jag fick gå hem. Efter att ha handlat en julklapp till en av barnen så tog jag pendeln hem . Väl hemma blev det en tupplur på en timme innan mannen i mitt liv kom hem och jag vaknade.
Vi åkte ner till centrum och handlade middagsmaten. Det blev: 2 glas champagne till förrätt, fläskfile med ugnsrostade rotfrukter och små fina ärter till middag, till det delade vi på en flaska ekologisk Rioja  vin som  var helt gudomligt gott.  Efterätten bestog av två Irich coffe var och "På spåret".
Nu är jag ledig i fyra dagar för jag har taig ut komp och skall försöka få lite mera jul härhemma. Får jag tid över så skall jag laga lite julmat också. Nästa år kommer vi förhoppningsvis att tillbringa julhelgen på helpensionat eller utomlands...


GRATTIS lillasyster på 38-årsdagen!

Igår var vi och gratulerade en av mina lillasystrar. Vi bjöd ut henne på restaurang Rydbergs - http://rydbergs.gastrogate.com/page/1 . Till huvudrätt blev det två hängmörade  biffar, lammrostbiff   och en gösfile. Efterrätt orkade vi  nästan inte men vi var tvungna att ta det för det är ju så gott. Tre cappucino, två creme brulee och en tryffel bestog efterätterna av. OBS - vi var fyra stycken som delade på allt detta. Allt var bara så himmelskt gott. Efter en promenad till parkeringsgaraget så skjutsade vi hem både den firade lillasystern som yngsta dottern.
Väl hemma så somnade vi sött i våra sängar...




38-år idag - Hip, hip, hurraaaa!!!

RSS 2.0