Nu är det sommar och sol och koskit i hagen...

Nu när det är sommar kommer jag inte att sitta vid min dator så mycket. Jag kommer att skriva någon gång någonting så ni vet att jag mår bra. Till er som vi inte kommer att träffa i sommar mera önskar vi en riktigt avkopplande och innehållsrik sommar. Njut av varje sekund för det tänker vi göra. Det kommer tyvärr en regnig och kall årstid senare iår. Och alla ni andra - det är ingen ide att ni gör inbrottt i vårat hus under sommaren för det är alltid någon som bor där även om det inte är vi.

HA EN RIKTIGT BRA SOMMAR MED MYCKET SOL OCH VÄRME OCH RÖKTA ABBORRAR!

Middag med en lillasyster

Eftersom jag hade jobbat hela natten så sov jag bort halva dagen. Tråkigt att sova när solen strålar ute och det är fint väder. När jag vaknat till framemot eftermiddagen så kom en av mina lillasystrar och hälsade på. Vi satt ute på altanen och fikade och bara njöt av livet. Pratade om allt och ingenting och lillasysyter fick smaka på årets första inköpta svenska jordgubbar. Klockan blev middagstid och min man kom hem från jobbet och då var han snäll och åkte och handlade mat till oss fast han var jättetrött - jag älskar honom jättemycket! Vi flyttade oss till uteplatsen på framsidan och satt under parasollet och åt middagen. Det blev varmrökt lax med olika såser och svensk färskpotatis - Mmmmmmmm vad gott. Sedan hann vi med en kopp kaffe till innan det var dags för mig att åka till jobbet igen...

En helt underbar dag i värmen

Jobbade till halv två då min man mötte upp mig. Det var JÄTTE-varmt ute så vi tog ingen promenad till Skansen utan vi tog bussen istället. Vi var som två små hungriga vargar så vi började med att äta på Krogen Tre Byttor. Det var ont om platser i skuggan så jag satt i solen men det var helt ok. Det blev Toast Skagen till förrätt och den var så god så det smälte bara i munnen - Mmmmmm. Till huvudrätt tog jag ugnsbakad rödtungsfilé "Walewska" med hummersås, färskpotatis och sockerärtor och det var också helt i min smak - Gott, gottigottgott. Min man åt peppar brässerad fläskytterfile med svartpeppar- och vitlöksyoghurt, olivoljepotatis smaksatt med soltorkad tomat, oliver
och kapris och han såg ut att njuta till fullo av sin mat också. Efter maten så blev det en långpromenad runt på Skansen med ett långt stopp hos mina favoriter nallebjörnarna. Årets små ungar låg helt utslagna i skuggan och sov. Två ungbjörnar som brottades med varandra i vattnet stog vi och titade på jättelänge. Björnar är helt underbara djur tycker jag. Min förhoppning är att få se en björn i naturen livslevande. Men jag vill helst sitta tryggt i en bil då så jag inte behöver springa ifrån björnen om den skulle bli arg på  mig. Vi åkte spårvagnen till Norrmalmstorg och därifrån promenerade vi till söder för att ta pendeltåget hem. Jag hann sova en timme hemma innan det var åter dags för mig att åka och jobba hela natten.

                                                                        

Stockholm maraton

För att överleva en helt underbar solig varm dag inomhus på jobbet utan att få gå ut så intalade jag mig själv att jag hade det mycket skönare i mitt 20-gradiga rum än de som var ute i solen i 30 graders värme. Lite synd var det om än del som sprang maran för det var varmt ute. Jag åkte hem vid halvsjutiden och då åkte alla andra hem också som tittat på maran. SL hade tydligen missat att flera tusen skulle ta sig hem från den stora staden. Det var bara korta pendeltåg och inga extra avgångar. Eftersom jag åker varje dag så vet jag var jag skall stå för att komma nära en dörr så jag kom på tåget men hälften av alla på perrongen gjorde inte det. Väl hemma kändes det som om man badat bastu fast man bara åkt ett gammalt tåg. Några timmars mys med min man ute på altan innan det var dags att gå och sova igen för att åter kliva upp tidigt imorgon för att jobba igen.


Fredag

Sista dagen jag var ledig innan sommarsemestern börjar. Jag tillbringade nästan hela dagen med dottern som var hemma på besök. Försökte tvinga mig själv att ligga i solen med henne men nej det var inget för mig. Jag klarade väl en kvart sedan blev det alldeles för varmt. Vi pratade om allt som hör livet till och lite till. Kvällen tillbringade jag helt ensam - helt underbart - utan att ha någon att bråka om fjärrkontrollen med - hi,hi,hiiii. Min man var inne i den stora staden på Whiskyprovning och middag. jag la mig tidigt eftersom jag skall gå upp vid halv sex imorgonbitti för att åka och jobba hela dagen.

Förra veckan

Två av "barnen" kom hem och ville grilla en kväll och det gjorde vi. Det blir inte så ofta man grillar nuförtiden när det bara är vi två. Känns onödigt att sätta igång och grilla för bara två personer...Vi åt och drack gott och det blev jordgubbar till efterrätt fast de inte var svenska ännu. Vädret var helt strålande - sol och värme.

                                                    

RSS 2.0