Valborgsmässoafton 2008

Nu kall jag sätta mig ute i solen och bara njuta av solen och värmen och dricka en kopp kaffe. Sedan skall jag tillbringa resten av dagen på mitt jobb. Jag arbetar till tio ikväll och hoppas att min älskade kommer och hämtar mig på jobbet när jag skall hem. Hoppas att ni alla som skall titta på en brasa får det mysigt...

Sommar

Vädret är helt underbart just nu tycker jag. Sol och värme och blå himmel. Nu är jag hemma igen efter två dagar på ett underbart ställe. Naturen på Dalarö och runt omkring Små Dalarögård var helt ljuvlig. När jag var ute och promenerade så sken skogen vit av vitsippor och tittade man åt andra hållet var det alldeles gult av gullvivor och överallt kvittrade fåglarna. Konferensgården låg precis bredvid vattnet och för de som ville fanns det en bastu och en badtunna nere vid bryggan. Några var hurtiga och badade och doppade sig i havet - Brrrrr - vad kallt det måste varit. Någon sa att det var +12 grader i vattnet, det var en vik men det låter lite för varmt. God mat och dryck har jag fått i två dagar. Till lunch fick vi välja på tre rätter och jag valde husmanskosten - Pannbiff med lök och kokt potatis med rårörda lingon. Middagen igår bestog av: Förrätt - Något tjusigt namn bestående av anka, oxbringa och murklor med en tomatbakelse bredvid toppad med en liten bläckfisk - såg väldigt tjusigt ut. Huvudrätt - Stekt gös med kokt potatis, sås och grönsaker. Till efterätt blev det en nybakad chokladbakelse, som fortfarande var varm, toppad med hallon och en liten skål vaniljsorbe. Till detta drack jag ett vinpaket som jag fick betala själv eftersom staten inte vill bekosta alkohol - dum regel eller?
Imorse blev det en härllg frukostbuffe - allt bröd var bakat där - härligt doft att äta frukost till. Till lunch idag valde jag husmanskosten igen. Idag blev det raggmunk med fläsk och rårörda lingon - Mummms. Mellan måltiderna var det fika med smörgås och fikabröd så det har inte lidit någon nöd på mig. Skulle kkunna tänka mig tillbringa en vecka där med helpension någongång.

Lillasyster blir äldre dag för dag

Idag var vi norr om den stora staden. Först åkte vi och handlade i Barkaby. Köpte lite kläder och skor fast det var en väska jag var ute efter. Jag köpte en väska också - jag har ingen väska om man bara är borta en natt - så jag köpte en sådan. Min man undrade om jag skall ha en annan väska om jag är borta två nätter och en tredje väska om jag är borta tre nätter. Han tycker nog att jag har tillräckligt mycket väskor - kan man ha det?
Sedan åkte vi till lillasyster som bjöd till kalas idag eftersom hon fyllt år i veckan som gått. Det blev en jättegod kycklinggrytamed ris och en helt ljuvligt underbar chokladtårta med jordgubbar indränkta i något sliskigt gott  och vispad grädde till kaffet. Allt var bara jättegott - TACK. Hoppas att lillasyster kommer ihåg hur mycket hon fyllde för hon nämnde ingen siffra när vi var där...
Nu är det nästan sommar, vi hade + 13 grader ute vid niotiden ikväll, helt underbart ljuvligt.
Imorgon åker jag med jobbet på utbildning till http://www.smadalarogard.se/ och kommer hem på tisdagkväll. Det kommer att bli mycket god mat och frukostbuffe. Min dotter är i Kiruna i två veckor och får frukostbuffe varje morgon - jag är avundsjuk på henne...

Lördag med sol och värme

Idag blev det fika ute i solen. Vi åkte till http://www.kaffetoppen.se/ . Lite jobbigt bara att gå upp - det är 73 trappsteg att gå upp och det det finns ingen annan väg eller hiss dit upp. Det var helt underbart att sitta där och se ut över Mälaren och Ekerö. De har hembakat fikabröd och smörgåsar - Mmmmmmmm vad gott. Jag tog en ljuvligt äppelpaj med vaniljsås och min man tog en cheesecake med hallon och riven choklad på - Mums vad gott det var. Sedan satte vi oss bekvämt i solstolar och intog påtåren blundade och njutande.
Senare blev det middag som bestog av morots- och löksoppa med rostade mackor med västerbottensost på. På kvällskvisten blev det bastu med en kall Lapin Kulta och sedan en kopp bastukaffe.
En helt ljuvlig sommardag här i Stockholm. Undrar hur det gick för dottern i Kiruna som skulle ut på promenad?

Jag är duktig...

Idag har jag varit duktig. Jag har handlat allt sådant där som man jämt glömmer - typ salt. Sedan har jag fixat födelsedagspresent till lillasyster och köpt lite gratulationskort färdigt för resten av våren. Jag köpte också lite blommor som jag skall plantera ute imorgon. Till sist så betalade jag alla räkningarna redan idag. Ibland glömmer jag dem och betalar dom försent. Nu känner jag mig riktigt duktig och skall gå och njuta av en kopp varm cafe leche som min man gjort.

Livet är härligt!!!

Jipiii - jag får tre veckor ledigt i aug-sep. Jag var och pratade med dem som har hand om semestern och de var helt oförstående när jag beklagade mig. De hade bara glömt att fylla i en av  semesterveckorna för mig. Nu blir jag ledig tre veckor i rad i höst. Problemet är bara att jag skulle vilja skjuta på allt en vecka så jag kan åka till Mallorca med min man men det verka omöjligt. Men man kan ju inte få allt, jag har ju fått fyra + tre veckor ledigt så jag skall väl vara nöjd och hålla käften. Men jag kommer nog att fixa så jag får följa med till värmen i september...
Jag var på en timmes massage idag och nu känner jag mig som en ny människa igen. Åh, vad det var skönt. Om jag någon gång blir mångmiljonär så skall jag ha massage varje dag av min privata massör.
Middag åt jag och min man ute på restaurang. Vi satt i solen och bara njöt av solen och värmen. Undrar hur min dotter har det i Kiruna? Minusgrader och en halvmeter snö kanske?

Sommar ute

Åhhh - vad härligt det är ute. Jag älskar solen och värmen. Har varit ute så mycket jag nu har kunnat  eftersom jag började jobba halv sju både igår och idag.
Igår var jag hos läkaren och fick reda på att jag kan kissa hårt - precis som Björn Gustavsson ;-).
Skulle köpa en vårkappa men det kunde jag inte för alla storlekarna var slut - det fanns bara xs och xxl kvar så det blev en svart vindjacka istället - fast jag hade inte behövt den kom jag på när jag kom hem för jag har redan en röd hemma - hi,hi,hii. Men nu tänker jag packa bort vinterjackorna iallafall och alla lovikkavantar också. Jag brukar lägga mina vantar i frysen i några dagar innan jag lägger undan dem - är det normalt?
Hittade blåa klädnypor - jipii vad glad jag blev. Köpte två förpackningar på en gång. Jag har vissa defekter och en av dem är att jag måste ha bara blåa klädnypor ute på torkvindan eftersom vi har ett blått hus. Jag brukar köpa massa förpackningar med klädnypor och bara ta de blåa och kasta bort de andra färgerna. Nu kan jag köpa bara blåa klädnypor.
Nu skall jag ta en dusch och en kopp te och sedan skall jag gå och sova och sover förhoppningsvis om en timme.
Godnatt!

Helgen och ledigheten är slut :-(

Vart tog mina fyra lediga dagar vägen?
I lördags var vi och handlade allt sådant där som var slut - tråkiga saker typ toapapper, potatis, morötter, havregryn, älgfärs, bregott m.m. Nu skall vi väl klara oss några dagar. Till middag blev det kycklingfile med grönmögelost och en sallad.
Idag - söndag - tog vi en härlig långpromenad i det varma och soliga vädret. Skogarna lös vita av alla vitsippor som blommar och det kvittrade av fåglar i varenda buske man gick förbi. Tänk om vi alltid kunde ha soligt och varmt. Det blev en stor mugg te och smörgås ute i solen när vi kom hem. Och en liten tupplur i solen sovandes i en stenhård träsoffa. Sedan åkte min man ner till centrum och köpte oss varsin Magnum-glass. Oj, vad gott det var med en iskall glass i solen. Jag ÄLSKAR solen och värmen!!!
Avslutade helgen med en avkopplande bastu och en kopp kaffe till Parlamentet på tv4.
Anders - Grattis på födelsedagen! Nu är du och jag lika gamla/unga...

Ledig fredag

Är ledig fyra dagar nu, to-sö. Igår kom min man hem från jobbet, han var sjuk. Han hade lite feber så jag låg bredvid honom mest hela dagen och tittade och sov framför tv:n. Vips så var torsdagen slut.
Idag så hade jag lunchdate med min dotter i stan. Vi handlade lite först och sedan ville vi sitte ute och äta lunch i solen. Den tanken hade slagit alla andra i Stockholm också så det var långa köer till alla ute serveringar så det blev lunch inomhus.
Middag fixade min älskade man som varit hemma från sitt jobb och vilat upp sig inför helgen - ha,ha,haaaa. Det blev älgfärsbiffar med jättegod gräddsås smaksatt med enbär och viltfond - Mmmmmmm. Sedan blev det en härlig fredagsbastu med en kall öl. Min man gjorde en specialkaffedrink till mig efter bastun - kaffe med vispgrädde smaksatt med Bailys och kakao - helt underbart ljuvligt gott.....

Lite av det jag handlade idag - ny grötkastrull och en nalle:

                                                                   

Idag mår jag bra - Jippiiiii vad glad jag är!

Åhh, vad skönt,  jag har inte ont idag. Tänk vad lite som behövs för att hela världen skall bli ljus och bra igen.
Hörde att vetenskapen har forskat fram att man kan ha ökad risk att få cancer av att äta vitaminpiller. Jag har alltid hävdat att vi i västvärlden inte skall äta multivitaminer på eget bevåg eftersom vi säkerligen får i oss det nödvändigaste via maten. Alla vitaminer är som sagt var inte vattenlösliga och då blir överskottet kvar i kroppen vilket tydligen inte är bra. Vad skönt att forskarna tycker likadant som jag :-).
Nu skall jag äta en apelsin istället för piller...

Zzzzzzzzzzzzzzzz

Idag har jag mest sovit hela dagen. Jobbade natten och har varit trött hela dagen. Har mens och käkar värktabletter som verkar som sömnmedicin på mig. Vad skönt den dagen jag inte har mens mera - jag bara längtar...Tänk vad skönt att kunna gå och handla utan att tänka på att springa på toaletten hela tiden. Längtar till imorgon då jag inte borde ha ont i magen längre -  fast jag skall jobba till halv tio imorgon kväll.
I-landsproblem - jag fick inte fem veckor semester i juni/juli utan bara fyra veckor. I aug/sept fick jag bara två veckor (inte efter varandra) ledigt fast jag ville ha tre eller fyra (sammanhängande). Få se om jag kan ändra höstsemestern lite så jag får allt sammanhängande...

Min storebror

Min storebror skulle ha fyllt 53 år igår om han inte hade gått bort i lungcancer för snart fem år sedan.

                                                                             image284

Oj, jag har glömt alla middagarna ;-)

Nu skall jag försöka komma ihåg vad vi åt förra veckan...
Måndag - Lunchen blev jag bjuden på i gamla stan - Lax och dillstuvad potatis. Middagen åt jag på Birka Paradise - förrätt - Rökt hälleflundra med senapssås, sallad, huvudrätt - lammfile med rostade grönsaker och sallad, efterätt - eftersom jag är allergisk mot nötter så fick jag en stor skål med färsk frukt och massa vispad grädde - Mmmmums.
Tisdag - lunchen bestog av smörgåsbordet på Birka Paradise. Till middag blev det inlagd stekt strömming och potatismos.
Onsdag - Något med kycklingfile - minnet sviktar - jag kommer ihåg att min man stekte kycklingfileer men resten är borta.
Torsdag - Ugnsrostade grönsaker - potatis, gul och röd lök, olikfärgade morötter - med rökt skinka.
Fredag - Helstekt laxfile i ugn med kokt potatis, hollandaisesås och sallad och en flaska vitt vin.
Lördag - Lunchen blev ute på restaurang - stooor räksmörgås. Middagen bestog av stekt kycklingfile och kokt råris i lök och grönsaksbuljong och en flaska vin. Det finns nya pulverbuljonger på ICA som inte innehåller glutamat.
Söndag - Eftersom jag jobbar så blev det en kombi lunch-middag här på jobbet. Jag åt två rökta makrillfileer med kokt mandelpotatis - Mmmmmmmm vad gott det var.
Ja - nu blir det ingen mera mat denna veckan men imorgon är det en ny vecka med mera mat...

Taxfree-shopping

Jag är ingen fantast att handla massa sprit så detta var vad jag inhandlade på taxfreen förra helgen...

                                

Nu är det VÅR!

I fredags var jag ute i skogen och tog en promenad och letade efter vårtecken. Oj, vad vår det var. Hela skogen lös av blåsippor i alla de blåa nyanser som finns. Vitsippor fanns det men de hade inte riktigt kommit igång än. Det blir så fint sedan när skogen är helt vit av vitsippsblommor. Jag plockade en bukett av årets första vitsippor och tog med dem hem och ställde dem i en vas där jag alltid sätter de första vitsipporna varje år.
Tänkte på min gamla mormor som gick bort för två år sedan just idag. Hon älskade också blommor. Tände ett ljus för henne...
Ute i skogen såg jag också årets första citronfjäril, gul och fin flög den snabbt förbi mig. Letade efter murklor men det var lite för tidigt. Videkissarna blommade för fullt...

                      

Mera Marimekko

Jaaaa - jag var inne på HM:s hemsida och beställde lite mera kläder. Tyvärr var det slut på en del saker där också men jag beställde två klänningar till och två väskor. Jag har lite ont om väskor ;-)

MARIMEKKO + HM = Sant

Idag var jag och handlade lite kläder på HM som de gjort i samarbete med Marimekko. Tyvärr var en hel del saker slut men lite hann jag köpa.


                      

God Morgon!

Godmorgon på er alla morgonpigga. Snart får jag åka hem och sova i min egen underbart sköna säng. Godnatt!

Operationer

En lillasyster har opererat sig och hon mår bra. En av mina döttrar opererade sig i måndags och det har också gått bra hitills och hon mår bra. Nu får det vara bra med operationer för ett tag tycker jag.


Hemma igen

Nu är jag hemma efter två dagars kurs med mitt fackförbund. Fullmatad med viktig information är jag nu. Kryssningen till Åland gick bra, god mat och dryck och lyxigt att sova själv i en fyrabäddshytt. Förutom vi och ett par konferensgrupper till så var det ca 1000 PRO:are som roade sig på båten. En äldre herre hade tappat bort sin rullator så han tog en kundvagn och körde omkring med istället - ha,ha,haaaa. En annan äldre kvinna +75 var så överförfriskad när hon skulle av båten så personalen fick ta ut henne i rullstol! Underhållningen bestod till en del av Babsan, blev positivt överraskad av att han kunde sjunga så bra. Väl hemma i Stockholm så öste snöblandat regn ner så det blev en taxi till södra och tåget hem. Där mötte min älskade upp mig - åhhhh, vad jag längtat efter honom.

Åker bort två dagar

Imorgon skall jag på utbildning med mitt fack TJ - SACO http://www.trafikochjarnvag.se/ i två dagar. Vi åker med Birka Princess http://www.birka.se/ till Åland på en kryssning. Jag kommer inte att vara hemma förrän på tisdagkväll - förhoppningsvis mätt och belåten - av ny kunskap och även av god mat.
Jag har faktiskt hunnit packa upp resväskan från Mallorca idag och nu skall jag packa en mindre väska för att ta med imorgon.
Tänk på mig när jag äter frukost vid 08.00 på tisdagmorgon - Mmmmmmmmmm....

Hemma i Sverige igen

Vi landade på Arlanda igår eftermiddag efter en helt underbar vecka i Santa Ponsa i Mallorca. Jag skall fixa alla fotografier på resdagboken senare i veckan.
Vi har bara njutit av god mat och dryck. Promenerat långa promenader. Plaskat med fötterna i Medelhavet. Eftersom varken min man eller jag tycker om att ligga på stranden i solstolar så var detta perfekta tiden att resa. Vi hade blå himmel och sol alla dagar och ca 20-25 grader i skuggan. Helt underbart att kunna sitta i solen och bara njuta. Vi funderade verkligen denna veckan varför vi arbetar och bor i kalla Sverige. Vi får väl se om det stannar vid tankar eller om det blir verklighet.
Flygresan gick väl bra, planet och kapten skötte sig exemplariskt men jag var livrädd mest hela tiden. Men jag överlevde...

                                 

RSS 2.0