Outfit

Jag blir helt förtvivlad ibland. Jag tycker att vi skall använda svenska ord om det finns. Många nya ord inom datorvärlden är på engelska och det kan jag godta men ord som finns på svenska skall vi använda.
Ett ord som gör mig galen är OUTFIT!!!!! Dagens outfit - har ni hört det förut? Varför kan man bara inte prata om kläder, skor och strumpor? Och varför haka upp sig på vad man har på sig varje dag? Jag kanske skall börja fotografera mig varje dag så ni får se min outfit? Idag består min outfit av svarta byxor från Åhlens, rosa bh från Lindex, rosa linne från La Redoute, svarta trosor från Lindex, rosa strumpor från Åhlens, rosa scarf Kappahl, brett silverarmband vintage, ring med rosa sten, ring med svart sten och en ring med typ bergskristall, silverhalsband med bergskristall allt vintage. En klocka med svart armband från Guldfynd och glasögon från Synsam. Och detta kommer ni inte att få se en bild av - ha,ha,haaaaa.
Vintage och secondhand är också konstiga ord. Jag tycker att det heter begagnat men det låter väl inte lika fint att säga att man köpt begangnade byxor - vintage låter exlusivare eller?

Dyrt att promenera...

Jag skall åka hem direkt efter jobbet imorgon ;-)
Igår promenerade jag till Södra station men på vägen dit handlade jag ett par skor och en dyr tröja så den promenaden blev inte billig.
Idag så gick jag in på Marimekkos affär för att köpa grytvantar till två av mina barn. Ett av barnen fick förra veckan och idag fick jag dåligt samvete att jag inte köpte till de två andra också. Så det blev en liten extra promenad idag efter jobbet och därför åkte jag hem med senare tåg än jag brukar. Oturligt nog så hände det en olycka i Älvsjö med tåget innan så hela stationen stängdes av i flera timmar. Jag visste att det skulle ta lång tid så jag tog en taxi hem. Ytterligare en dag då det blev dyrt att ta sig hem ;-)
Imorgon jobbar jag kväll så då är allt stängt när jag åker hem - hi,hi,hiiii. Inte Pressbyrån förstås...

MAT

I fredags var jag så trött efter att ha varit på jobbet en vacka så jag orkade inte laga mat. Vi gick ut och åt Toast Skagen och ett glas rött till förrätt. - Till huvudrätt tog jag en File Oscar och ett glas rött och min man tog en Biff med gorgonzolasås och en öl. Någon efterätt orkade vi inte.
Igår blev det lunch ute - varsin stor skål med varm broccolisoppa med parmachips och nybakat bröd till - Mmmm vad gott. Jag tog ett stort glas iskall mjölk till - de tittade leende på mig när jag sa att jag ville ha det till soppan. Jga kan nästan inte äta soppa om jag inte får dricka iskall mjölk till.
Idag gjorde jag potatisgratäng och till det blev det oxfile men inget rödvin.


Aktier

Jag tänkte att jag vill tillhöra de som tidningarna jämt skriver om så idag köpte jag lite aktier. Nu kommer jag att tillhöra dom i finansvärlden - ha,ha,haa. Jag köpte aktier för alla pengarna som jag fick i ränta för de pengarna saknar jag ju inte ifall jag skulle placera dem fel. det blev 100 aktier per bolag och det blev tre olika företag. Har jag tur så kanske det går bra för dem så jag kan dra mig tillbaka nästa år...

Sluta skriv om finanskrisen för den finns inte!

Jag blir så arg på all media som håller på att tjata om att vi är inne i en finanskris. Om inte media skulle pratat om den så mycket så hade vi vanliga människor inte märkt av den alls. De som är drabbade är de som har massor av aktier och fonder = FINANS-kris. Mer än 90 % av den arbetsföra befolkningen har arbete i Sverige och får bara mera pengar i plånboken i år efter ytterligare skattelättnader av regeringen. Och alla de som inte har arbete och inte heller har pengar har inte det oavsett finanskrisen. Och alla vi som bor i eget hus kan renovera och får hälften tillbaka av arbetskostnaden. Det gäller även när man tar hem en kock som lagar mat - kanske man skall prova det en mysig helg.  Nu måste vi köpa mera svenska saker så att vi får fart på den svenska marknaden igen. Har ni tänkt köpa en ny mikro eller kanske spis eller tom en tvättmaskin - köp en svensk maskin.

En vecka har gått igen...

Oj, vad veckan gick fort. Jag jobbade dygnet runt kändes det som och hux flux var det helg igen. jag kommer knappt ihåg något av veckan för det hände väl inget ovanligt. Vi har ätit jobbat och sovit.

BARACK OBAMA är president

Det var väldigt mäktigt att se Obama svära eden inför miljontals människor. Han är ett levande bevis på att man kan göra vad som helst och bli vad som helst - bara viljan finns. Jag önskar Barack Obama lycka till av hela mitt hjärta!

Jobbar igen...

Jag var på jobbet igen efter tre veckors ledighet. Jag mjukstartade lite eftersom jag var tvungen att gå efter halva dagen eftersom jag skulle till läkaren. Jag åt catering till lunch - beställde en sallad med pasta och rökt lax - Mummms. Imorgon skall jag vara på två olika möten så det bli också mjukstart. Det snöade ute idag - bläääääää. Nu väntar jag på våren! Till middag blev det fusk - hämtpizza - fast jag åt bara hälften.
Sedan hejade jag fram Sverige så de vann sin match mot Spanien - Heja Johan Sjöstrand - du var bäst!!!!!

Jag är frisk

Idag var jag hos min kära farbror doktor. Hi,hi,hii han är väl ca 15 år yngre än jag och jag kallar honom farbror. Han hade fått svar på alla mina prover jag tagit de senaste veckorna. Allt var OK och nu har jag järn i mig också. Jag är väl en riktig seg kärring som tar tid på  mig att fylla på mina järnreserver. Nu behöver jag inte äta järnmedicin längre.
Jag har tre hela A4 papper fyllda med svar på alla prover som han tagit på mig det sista halvåret. Jag undrar om alla i Sverige får samma chans att ta så mycket prover? Undrar om en invandrarkvinna boende i ett miljonprogramområde hade fått samma uppmärksamhet om hon gått till sin vårdcentral och klagat på att hon var trött? Jag börjar att bli mer och mer arg för all denna orättvisa som finns överallt - fattar inte alla att vi alla är precis lika mycket värda oavsett kön, nationalitet, sexuell läggning och inkomst.

Jobbig söndag

Idag var det mycket sport igen - damernas jaktstart i skidskytte och även herrarnas. Sedan var det handboll och Sveriga vann!!!!
Till middag lagade min älskling köttfärsbiffar, gräddsås och kokt potatis men jag mådde så illa så jag åt ingenting. Varför jag mådde illa vet jag inte - NEJ, jag är INTE med barn. Sådant är jag för gammal för...
Nu mår jag bättre så jag kanske tar och värmer mig lite mat efter att jag varit och duschat.
Till dottern - Nej, jag spydde inte.

Lördagsmiddag med stort M

Idag blev det lite lyxmiddag för att vara lite annorlunda mot vardagsmiddag.
Ett glas Champagne när vi lagade maten.
Förrätt - ett  glas Champagne - Jordärtskockssoppa med parmachips och ostsnittar.
Huvudrätt - ett glas vitt - Lyx Lax med kokt mandelpotatis - stenugnsbakat bröd från Cafe Anna Giertz.
Efterrätt orkade vi inte med. Vi tar nog varsin Irish coffe lite senare.
Mmmmmm - vi är mätta och belåtna.......Zzzzzzzz.........

Recept på Lyxlaxen som jag rekommenderar - snabbt och enkelt och jättegott!!!!!
http://www.tasteline.com/recept/LYX_LAX 
Annars kan man bara leta efter lyx lax på Tasteline.

Jag var så hungrig så jag glömde fotografera.

Jag hejar på Liza Marklund!!!

Jag förstår inte denna debatt som blossat upp om boken "Gömda". Vad jag sett så finns boken bland skönlitteraturen i alla bokaffärer och bibliotek och då är det alltså ingen faktabok. Det är inte heller en biografi eller "dokumentärbok". Jag trodde att folk visste att böcker som är skönlitteratur är mer eller mindre påhittade. Det måste vara den berömda svenska avundsjukan som gör sig påmind. Man måste ju komma ihåg att Liza är en kvinna och att hon kommer från Norrbotten och då sticker det väl i ögonen på vissa att denna underbara kvinna är en av Sveriges mest lästa författare och därmed har hon tjänat pengar. Sedan skriver Liza om sådana saker som andra helst inte pratar om och då tycker vissa andra att hon är obekväm. Men jag tycker hon är en underbar författare och människa.
Jag håller på Liza - still going strong!

http://www.piratforlaget.se/forfattare/liza-marklund

En dag med dottern...

Yngsta dottern ringde i förrgår och frågade om jag ville komma och hälsa på henne. Självklart vill jag träffa mina barn. Igår tog jag tåget in till den stora staden och dottern hade tagit apostlahästarna så vi träffades i Kungsträdgården. Vädret var strålande och solen sken och vi promenerade runt i det vackra vädret.





Lunchen intog vi på en liten restaurang som jag glömt namnet på men den låg bakom Dramaten någonstans. Vi tog en lång promenad runt massor av kvarter och till sist var vi tillbaka vid Norrmalmstorg och där tog vi bussen hem till dottern. Innan vi gick in så var vi och handlade lite mat och fika. Det blev en jättegod chokladtårta.

 

Dottern hann ta en bit innan jag tog fram kameran. Det var en stor jordgubbe på den men den fick hon som är ett barn - hi,hi,hiiii.
Tack för en mysig dag!

Fynd vid städning ;-)

När jag städade ur ett skåp för att det började att bli för fullt hittade jag:

               

7 par gummihandskar - OBS! jag använder inte gummihandskar. Jag har väl köpt dem för att de är bra att ha - hi,hi,hiiii. MASSOR av klädnypor. Jag brukar köpa när jag hittar några fina, rätt färg, ny modell. Jag har nog klädnypor för resten av mitt liv.

Tjugondag Knut - julen är slut

"Nu är glada julen slut, slut, slut
julegranen kastas ut, ut, ut
men till nästa år igen
kommer han vår gamle vän
för det har han lovat."


Nu är det julgransplundringarnas tid. Våra barn är stora nu så vi går inte längre på julgransplundringar, allt har sin tid. Men jag har iallafall tagit ner alla stjärnorna från fönstrena idag. Gäller bara att hitta alla andra lampor som skall upp i alla fönster.


Måndagmorgon

Klockan hann bli halv tio innan jag orkade upp ur sängen. Frukost - Knäckemacka med bregott (jag strödde INTE på salt idag) ett stort glas mjölk och en kopp kaffe. Orkade inte göra något annat.
Promenad till vårdcentralen och lämnade mina prover - blääääääää!
Lunch - Råris med strimlad lövbiff i gräddsås.
Middag - Gammeldags makaroner, stekta prinskorvar och köttbullar, stuvade ekologiska morötter, 2 liter ekologisk lättmjölk drack vi - sonen och jag - till det.
Sonen var och tittade på en tvåa idag och han tackade ja till den. Den behövde renoveras sa han så vi får väl hjälpa honom att måla, tapetsera och lägga in nya golv innan han flyttar in. Inflyttningen blir antagligen den första mars.
Ikväll blev det bastu i en timme med min älskade och sedan mys i soffan till "Sjön suger" - http://kanal5.se/web/kanalnio/program/sjonsuger . Ett gott skratt förlänger livet.

En söndag med mycket sport

Det har varit en söndag med alldeles för mycket sport. Jag är helt slut. Det tar på krafterna att heja fram alla duktiga skidåkare. Det har varit både damer och herrar i utförsåkning  och både damer och herrar i skidskytte. GRATTIS till de svenska medaljerna!!! Ni var duktiga allihopa som åkte.
Middag - Trefärgad pasta med sås av fläskfile, lök, paprika, tomater och självklart vispgrädde - Mumms fillibabba!


Flyttning nummer ?

Jag har flyttat närmare 20 gånger i mitt liv men jag undrar om inte en av mina lillasystrar slår det snart. Vi var många som hjäptes åt så det gick jättesnabbt att flytta allt ur den gamla lägenheten och packa in i bilarna  och packa ur bilarna och bära in i allt i den nya lägenheten. Den nya lägenheten var jättefin och stor för att vara en etta. Jag tyckte nog bäst om de himmelsblåa köksluckorna.
Efter att allt var inburet så bjöd lillasyster oss alla på lunch/middag på en närliggande restaurang. Vi åt allt möjligt men jag tog en jättegod Pasta Carbonara med ett  glas rött. Det var jättegott - varför kan man aldrig göra lika god Carbonara hemma? Min  man tog en Plankstek med en stor lättöl - hi,hi,hii. Alla blev mera än mätta och jättebelåtna.
Väl hemma så la jag mig i soffan med en påse Fazer Marianne och tittade på "Stjärnorna på slottet". Tårarna rann när jag lyssnade på jonas Gardell - www.jonasgardell.se - han är en människa som jag tycker är helt underbar och näst intill gudomlig. Lyckliga Mark som får ha honom till livskamrat.

Fredagsmys

Min älskade man fixade middagen idag för jag var så trött. Det blev fläskfile, bearnassås och potatiskroketter och grön sparris. I vinglaset hälldes det ett ekologiskt gott rött vin. Det var dukat med levande ljus...
I soffan tittandes på "På spåret" blev jag serverad en jättegod Irich Coffe.
Resten av kvällen...

Dumma doktor

Imorse var jag för hundraelfte gången till laboratoriet och lämnade blodprover. Jag hade ställt klockan på 07.00 men jag kom inte upp förrän halv nio, jag fick inte upp mina ögon utan bara somnade om igen. Väl på sjukhuset så plockade hon fram rovrör efter provrör  - 6 stycken. Det verkar som om jag måste lämna ett provrör mer för varje gång jag går dit - Hmmm. Och sedan sa hon något  hemskt till mig - jag måste lämna avföringsprov - Bläääää, fyyy, uschhhhhh. Jag fick med mig tre rör som jag måste lämna tillbaka till dem nästa vecka. Fyyyyyyy vad äckligt!!!!!!! Jag somnade vid elva igen och vaknade inte förrän halv två, vad mycket jag får gjort men jag kan ju inte hjälpa att jag är trött. Får se vad den unge doktorn säger till mig när jag träffar honom. -"Ja och så vad det ditt avföringsprov..."  Fyyyyy, jag vill inte prata bajs med doktorn!

Ett av mina favoritprogram på TV

Ikväll är det en helig timme för mig framför tv:n. Antikrundan börjar. Jag bara älskar det och det har gett mig ganska bra med pengar också - hi,hi,hiii. Jag har en grej hemma nu som jag köpt för 5 kronor före jul och som jag skall sälja för ca 1000:- så småningom.

http://www.svt.se/antikrundan

Lunch

I går tog jag gamla rester ur frysen och åt till lunch Det blev älgfärsbiffar med gräddsås och kokt potatis - hi,hi,hiiii. Idag var jag nyttigare och gjorde en egen lunch a lá mig - fruktsallad. Fräscht, nyttigt och gott fast jag fick lite ont i magen. Jag börjar att reagera mera och mera för äpplen så snart kan jag inte äta äpplen längre :-(


Tankdemontering

Idag var det två  "jobbargubbar" från - http://www.tankdemontering.se/ - här som tog bort våran gamla oljetank. Oj, vad det lät och nu stinker det olja i hela huset. Men det blir sista gången man får känna den lukten. De jobbade ca 3 timmar och jag kommer att få en faktura på över 4000:- , man kanske skulle ta och byta jobb ;.-) . Förut stank det olja flera dagar efter att de varit och fyllt på oljetanken med 3 000 liter olja. Nu kör vi med fjärrvärme som är både mycket billigare och bättre för miljön och det bästa är att den sköter sig själv.
Nu är det bara ett tomt rum som vi behöver kakla. Någon som vet någon som är bra på att kakla och bila i golv och dra nya rör för toalett och vatten?

Fika i Gamla stan

Det blev en promenad i en isande, vinande och blåsigt Stockholm. Vi promenerade från Nationalmuseum till Stockholms Södra där vi tog pendeltåget hem. På vägen var vi på ett jättemysigt Café som min dotter och jag hittade förra veckan - Kafé Sven Vintappare - http://www.hotelsvenvintappare.se/cafe.asp . Vi drack varsin varm choklad med vispgrädde och en smörgås till det - Mmmmm vad det värmde gott.

Besök på Nationalmuseum

Idag  blev det ett besök på Natinalsmuseums utställning "Lura ögat". Det var mycket sevärt och det tyckte resten av Stockholm också. Det var hur mycket folk som helst men vi fick plats att se utställningen iallafall. Resten av huset var nästan tomt så de klassika konstverken såg vi nästan ensamma. Tänkte handla i museibutiken lite men det var så mycket folk därinne så man kom inte fram och kön till kassan var alldels för lång. Får bli ett nytt besök senare i år.

            


                                                                                                                                                

Avslutning på söndagen




En mysig söndag

Idag tog jag sovmorgon. Trodde jag skulle gå upp vid åtta men min man väckte mig vid tio och sa att frukosten var färdig. Då trodde jag att klockan var fyra på morgonen och fick knappt upp ögonen. Men han gjorde som jag brukar göra med honom ibland - drog av mig täcket och frågade  hur det kändes? Grrrrr, då gick jag upp till det färdigdukade frukostbordet.

Jag har tillbringat den mesta tiden till att titta på tv idag. Jag som aldrig brukar titta särskilt mycket på tv. Jag följde med tjejerna som åkte utför men det blev inga medaljer idag.  Ett jätteintresant program om ormar kom det som jag satt helt fastklistrad och uppslukad av. Sedan kom det ett program om antikviteter i Storbrittanien som jag bara var tvungen att titta på. Nog med tv för idag.

Under tiden jag låg i soffan har min man och son slitit med att försöka att få ut den gamla pannan från källaren. Till slut var de tvugna att ge upp för den var för tung. Någon som kan fixa det åt oss. Jag betalar bra till den som kan få ut den ;-)

Ute har det varit fint väder med sol men alldeles för kallt tycker jag så jag har varit inomhus hela dagen.

Nu skall jag duscha för vi skall åka iväg och äta söndagsmiddag ute och sedan gå på bio. Sonen har åk till Centralbadet för att ta igen sig efter dagens ansträngande arbete.

En lördag i januari

Jag gick upp redan vid halvåtta. Satt  med en kopp kaffe i biblioteket och lyssnade på radion och filosofierade. Klockan nio var jag hungrig och kokade gröt och väckte min älskling till färdigdukat frukostbord.
Läste lite och tittade på skidor på tv.
Var en snabbis till IKEA men det jag skulle ha var slut. Ibland bara jag avskyr IKEA eftersom för det mesta är det slut på det  som man skall ha där. Köpte ändå några bra-att-ha-saker.
Ena dottern ringde och frågade var man hittade älgfärs. Eftersom jag alltid har vägrat att säga -"Jag vet inte" till mina barn så talade jag om för henne var hon hittar det fast hon är 100 mil härifrån. Hi,hi,hii undrar om hon hittade det?
Vi hämtade mat på McDonalds eftersom jag inte ätit där på flera år. Men det var bra för jag fick bara bekräftat att det var äckligt. Jag kunde inte äta upp hela min hamburgare så min man fick äta resterna. Nu blir det inte McDonalds på flera år igen...
Sov nästan två timmar i soffan.
Tittade på "Stjärnorna på slottet". Jag bara älskar Jonas Gardell, han är helt underbar tycker jag.
Var ute på en promenad i bara  tjugo minuter för det var iskallt ute. Värmde oss med varsitt glas varm glögg när vi kom hem.

Nu är vi nästan bara vi två igen ;-)

Nu har våra döttrar åkt hem igen. Yngsta dottern åkte hem redan före nyår men eftersom hon bor i Stockholm så hinner vi träffa henne så ofta hon vill. Äldsta dottern med sambo flög upp till Norrbotten igår. Snyft, snyft...Hon ringde när de var hemma och det var minus 17grader - Brrrrr, vad kallt. Vi får väl se när vi träffas igen men i maj när hon tar examen åker vi till henne iallafall.
Jag var med döttrarna och handlade på rean i flera veckor känns det som. Redan på annandagen var jag inne i staden med dom. Jag började att arbeta 13.30 och då tyckte de att jag hann handla med dem flera timmar innan jag skulle vara på jobbet. Och man gör allt för sina barn så jag har shoppat och arbetat varje dag.  När jag var hemma vid halv elva på kvällarna så skulla vi sitta och prata i flera timmar så det där med att sova har jag inte riktigt hunnit med. Man kan sammanfatta det med att jag var på arbetet och vilade upp mig. Men nu är jag ledig i flera veckor så nu kan jag sova och göra precis vad jag vill.
Sonen har fått erbjudande om några lägenheter. Han tackade nej till en etta för det tycker han blir för litet. Han står som nummer ett och nummer två på två olika 2-rumslägenher. Tyvärr är folk bortresta så här i jultider så han har inte tittat på lägenheterna ännu men han får en av lägenheterna än hur det blir. Troligtvis så flyttar han den 1 mars och då blir vi helt ensamma med varandra igen...

Gott Nytt År!!!

Nyårsfirandet gick lugnt och fint. Vi inväntade äldsta dottern med sambo från en lyxkryssning som de varit på. Dottern hade ett foto på sig och Håkan (bartendern från "Färjan"). Jag blev faktiskt lite avundsjuk men sedan fick jag biljetter av dottern till en kryssning så jag får väl se till att åka när Håkan jobbar och få ett eget fotografi av honom och mig - hi,hi,hiii.

Vi åt en god trerättersmiddag. Glömde fotografera så ni får bara ett kort på förrätten - Rostat bröd med kräftstjärtar, röd och svart kaviar, hackad lök och gräddfil med chili. Till det serverades det ett glas vitt vin. Huvudrätten bestog av oxfile och till det fick man två glas rött vin. Efterrätten var äkta vaniljglass med egenhändigt plockade hallon och blåbär och en klick vispgräffe på det. Ingen dryck till efterätten eftersom det sedan serverades varsin Irich coffe. Resten av kvällen dracks det av olika ädla och mindre ädla drycker. Men inget fulvin serverades för det är förbjudet hemma hos oss. Vi spelade spel hela kvällen och fick oss många hysteriska skratt. "Hur fan viste du det" rekommenderas till alla vuxna. Vi avslutade med Yatzy. Vem som vann de olika spelen har jag glömt ;-)

Vid tolvslaget stog vi ute i kylan och tittade på fyrverkerier i ca 20 minuter men det var ovanligt lite raketer iår tyckte vi alla. Vi önskade alla grannarna Gott Nytt År och gick in och delade på en flaska Champagne - Mmmmm vad gott det var.

Nyårsdagen sov alla olika länge så det servades en stor frukostbuffe först vid tolvtiden. Sedan blev det en långpromenad i det vackra och soliga vintervädret. Kvällen avslutades med att vi tittade på en julklappsfilm - Mamma Mia. Den var mycket bättre än vad jag trodde, helt klart sevärd.

(fulvin = lådvin)

        

RSS 2.0