Bye, bye Stockholm

Nu åker jag på IT-konferens till Göteborg och äter hotellfrukost - Mmmm vad gott det skall bli. Jag är hemma sent på torsdagkväll igen. Under tiden kommer min äldsta dotter att mellanlanda härhemma en natt för vidare färd ner på en weekend till Budapest. Jag får inte träffa henne :-( - snyft, snyft.

"14 ÅR TILL SALU - en sann svensk historia" av Caroline Engvall

Har läst ytterligare en hemsk men bra bok. Tårarna rann massor av gånger när jag läste boken och jag fick en stor hård klump imagen. Jag rekommendera alla att läsa denna boken.



http://www.14artillsalu.se/ 

http://kallakulor.wordpress.com/

Fredagsmys och lördagsmys

Vi har ingen svamp i frysen för vi har ätit allt som vi har plockat. Vi handlade kantareller på ICA  och gjorde svampstuvning på rostat bröd till förrätt och sedan blev det oxfile med ugnsrostade rotfrukter till middag.




Efter en natt med nästan tolv timmars sömn så åt vi frukost och hörde Christer Sjögren  på tv så det blev en tryckare hårt omslingrande om varandra direkt efter frukost - inte dåligt av oss gamlingar.

Detta skrev jag innan söndagen men jag vet inte vart det försvann så nu skriver jag lite i fel ordning...

Söndag med lite utflykter

Vaknade igen efter ca tolv timmars sömn. Efter frukosten åkte vi tåget in till den stora staden för att gå på Skansens höstmarknad. Träffade  lite systrar där med barn och en fästman. Handlade en (1) meter prinskorv, några tyckte det var konstigt? Brukar inte ni handla korv i metervara? Gott var det iallafall. Till lunch blev det halstrad sik och strömming med potatismos och en iskall öl till. Promenerade runt i det vackra vädret och tittade på nallebjörnarna. Det är något speciellt med dom. Besökte även en pelargonutställning - Åhh, vad vackert det var. Min man sa att det ser väl ut ungefär som hemma i fönstret. Jag tog det som en komplimang men inte har jag så fina och vackra pelargonier som det fanns där inte.




Sedan tog vi spårvagnen med Cafe'vagnen in till city - http://www.sparvagssallskapet.se/djurgardslinjen/rullandecafe.php . Det var gott med en kopp varmt kaffe med en kanelbulle till. Helt underbar utsikt hade man på köpet när man satt  och fikade.

Efter en promenad på skuggsidan av staden var vi framme vid Storkyrkan i Gamla stan där vi avnjöt en helt underbar två timmars viskonsert med CajsaStina Åkerström, Torgny Björk och Björn Johansson. Det var jättebra och mina tårar rann flera gånger som vanlligt när något berör mig djupt.

SJUK :-(

Jag är sjukskriven för pga förkylning med feber. Det är inget roligt. Jag pratade med en av mina lillasystrar häromdagen  och hon var hemma pga förkylning - hon smittade nog mig ;-)
KRYA på mig!

Jobba, jobba, jobba...

Just nu känns det som om jag bara jobbar fast jag är ledig också.
Jag var till läkaren i veckan för jag ville ha bekräftat att jag inte längre tillverkar hormoner utan att jag är på väg in i klimakteriet. Men ack vad jag bedrog mig, inte var jag på väg till någon klimakterium inte.
Men däremot var alla mina järndepåer i kroppen tomma, så nu måste jag fylla på dem med järn i ca 6 månader med bl.a. blodsaft. Men inte tänker jag dricka blodsaft, det kan han glömma, usch fy vad äckligt. Jag får ta och koka soppa på lite spikar - hi,hi,hiiiii.

Malous bokklubb

Nu har Malous bokklubb börjat igen på TV4. Ett väl sevärt program tycker jag. Ni som inte kan se den på onsdagsförmiddagar klockan 10.05 kan se den i efterhand på internet. Det enda jag inte förstår är hur man kan sända ett så bra program på så fel tid på dygnet. Alla program som handlar om böcker skall sändas på bästa sändningstid på kvällarna tycker jag.

http://www.malousbokklubb.se/Episode/

"Anna, min älskade" av Magnus Utvik

Har läst ytterligare en bok om en kvinna som drabbas av cancer. Det är mannen som skrivit denna boken också. Paret är väldigt ungt och man får följa hans tankar och deras kamp mot cancern. Väldigt lättläst och ganska tunn så den går fort att läsa. Boken är väl läsvärd men lämnade inga större minnen efter sig.






Måndagmorgon...

Min man kom hem vid tre inatt och sedan kunde inte jag somna om. Min klocka ringde 04.45 och då var det bara att kliva upp och åka till jobbet. Fy, vad kallt det var ute på morgonen. Det var inte så många ljumma  sommarmorgnar iår. Jobbad hela dagen . Lagade middag  - Tagiatelle med sås av bacon, lök och vispgrädde  smaksatt med cjilisås och tomatpure. En snabbis ut i skogen och plockade lite kantareller och trattisar. Sedan åkte vi förbi svärföräldrarna och tittade till dem. Hemma igen och nu skall jag gå och sova för jag är helt slut. Godnatt!

Semester igen kanske

Min man är på Mallorca nu över helgen för att företaget han arbetar på har funnits i 20 år. Han är den enda som har arbetat där i 20 år så han fick en present igårkväll vid middagen. Han ringde hem inatt vid ett och berättade den glada nyheten så jag har knappt kunnat sova. Han hade fått massor av presentkort på Ticket på massa tusenlappar så nu kan vi åka vart vi vill i världen (nästan) eller många korta resor. Jag är som en litet barn och kan inte koncentrera mig på något idag tror jag. Vad roligt att de uppskattar honom och gav honom en sådan bra present. Åhh - vad jag läntar efter min man och att han kommer hem. Han landar vid ett inatt så han kanske hinner hem innan jag åker och jobbar vid halvsex.

"En sorts kärlek" av Ray Kluun

Jag har läst lite böcker också men kommer inte alltid ihåg att skriva om dem...
Detta är en verklighetsbaserad bok som handlar om en kvinna som får cancer och hennes man som fortsätter att vara henne otrogen. Det är mannen som skrivit boken. Boken kom ut förra året och då köpte jag den men har inte läst den förräns nu eftersom jag tänkte hela tiden att han måste vara den största skitstövel som finns som kan vara otrogen när hustrun har cancer. Jag hade redan bestämt mig att han hade skrivit en hel värdelös och hemsk bok och var en stor egoist. Men ack vad jag bedrog mig...Jag har nog inte gråtit så mycket på länge som när jag läste boken. Det var en riktigt ärlig och sorglig men samtidigt hemsk bok om en familjs liv när de drabbas av beskedet att frun har cancer. Jag rekommenderar alla att läsa den och den är lättläst men ha näsdukar/handdukar till hands för du kommer att gråta.




http://www.malousbokklubb.se/Episode/Default.aspx?i=20

VÄSKOR...

Nu har de plastväskor på Kappahl som bara kostar 10:-. Eftersom de var så  billiga så var jag tvungen att köpa sex stycken. De är jättebra till allt möjligt ;-). Jag tänkte ha en till att ha tidningar till pappersinsamlingen och så är de ju bra att ha blöta bad- och träningskläder i. Nu när det börjar att bli höst är det ju bra med plastväska till allt möjligt eftersom det antagligen kommer att regna ganska mycket.


Hjälp landstinget med deras ekonomi...

Jag beställde kopior på mina journaler och fick dem idag. Det var hela två (2) A4 pappersark och kostar 60:-.Så vill ni hjälpa Landstinget med deras ekonomi så ta och beställ lite kopior på era journaler...

Nya vantar

Jag har köpt nya gosiga vantar. Bägge är långa och tunna och jättegosiga...


Höst ute på min trappa

Var ute i skogen häromdagen och plockade ihop lite saker till mitt höstarrangemang som jag brukar ha ute på trappan.


Snyft, snyft...

Nu har jag kramat om min man också och gråtit en liten skvätt. Han åker till Mallorca ikväll och kommer hem på måndagmorgon. Han åker med sina arbetskamrater för att fira att deras företag har funnits i 20 år. Jag hade fått följa med men det var inte så lätt att få ledigt från jobbet eftersom jag precis har varit ledig i tre  veckor. Men det går ingen nöd på mig här hemma, jag skall bara njuta av ensamheten. Det är inte så ofta man får vara helt ensam och det är jag antagligen inte under helgen heller eftersom min son nu bor hemma. Förhoppningsvis så är han väl mest med sina kamrater som han brukar under helgerna så jag får vara lite för mig själv iallafall. Ja, vad är väl ett soligt Mallorca med ca 25 grader mot ett evigt duggregnande varierat med hällregn och en gråmulen himmel?

Nu börjar det att bli höst

Igår när jag var ute och gick så var det kallt! Strumpor vägrar jag att sätta på mig ännu och jag frös inte om fötterna men jag frös om händerna. Jag var alldeles iskall om händerna när jag kom in - usch och fy för att  behöva klä på sig massa yllesaker igen.

Mina barn...

Det var lättare att hålla reda på barnen när de var små och kröp på  golvet bredvid mig än att hålla reda på var de är nu. Äldsta dottern kom hem från Thailand förra veckan och de hade haft det helt underbart. Nu har de sitt sista år kvar på universitetet innan de börjar att jobba igen.
Sonen var en vecka i Grekland i somras men nu bor han här hemma tills han får en egen lägenhet. Nu har han skrivit sig här också så nu skall det väl inte ta så  lång tid innan han får en egen lägenhet.
Yngsta dottern var jag och shoppade med hela dagen i den stora staden idag. Köpte henne en massa väsentligheter som hon måste ha som tex en platttång och svart kjol och en "tantklänning". Hon flyttar till London på fredag och klädkoden är viktig där som så mycket annat i konservativa Storbrittanien. Hon var hemma och vi käkade middag tillsammans och sedan grät jag och kramade henne krampaktigt innan hon åkte hem till sig. Kram och hejdå - snyft, snyft, snyft...

Svamparna har kommit!

I helgen blev det svamputflykt i skogen - det blev kantareller, Karl Johan och svart trumpetsvamp i svampkorgen.

    

Semester i korthet

Semestern började med två timmars bilköer en fredageftermiddag genom Stockholm. Väl framme i Sundsvall pustade vi ut  och motionerade lite genom att promenera i den vackra hotelltrappan http://www.elite.se/hotell/sundsvall/knaust upp och ner.

         

Efter en hel natts vila var det dags för en riktig höjdpunkt - hotellfrukosten - Mmmmmm det var helr gudomligt! Allt man kan tänka sig fanns där så vi åt och åt och åt så vi blev proppmätta. Sedan satt vi stilla i bilen resten av dagen och jäste. Några stopp blev det för att undvika blodproppar och tanka, kissa, fika, köpa dricka, äta lite till mat, gå på en och annan loppis, mera fika. Vi storhandlade på vägen så vi skulle ha mat över helgen och vid femtiden var vi äntligen framme.

             



Två veckor gick fort men vi hann ta upp potatis, lök och morötter. Vi fiskade några gånger och åt rökt abborre - det är bland det godaste som finns att äta. Vi plockade blåbär och hallon och åt och fick i oss massa antioxidanter - hi,hi,hiiii.

   




Självklart tillbringade vi varje eftermiddag med att bada bastu, ta ett dopp i sjön och ta en kall mellanöl.

    



Vi hade eldfest en kväll också i byn. Vi eldade upp majbrasan som inte gick att tända till Valborg pga att det var fortfarande kvar ca 1 m snö runt den då. Eldfesten avslutades med en kräftskiva inomhus - Åhh, vad gott det var med kräftor. Jag skulle nog kunna äta två paket själv - Mmmmmmmm.



När vi lämnade allt så lyste rönnarna röda av massor av rönnbär. Enligt det gamla talesättet så skall: grenarna bara tyngas en gång per år - vi får hoppas att det inte blir så hemskt mycket snö däruppe i norr i vinter.




På hemvägen sov vi över i Härnösand och självklart blev det en iskall öl på hotellet innan vi sov våran skönhetssömn i en helt underbart skön säng ;-)



RSS 2.0