Hemma igen från Kreta - vi längtar tillbaka dit...

Återkommer med bilder och hur vi haft det. Vi är bruna och  mår bara bra och längtar tillbaka till sandstränderna...


Våran uteplats på Hotel Melina i Platanias.



Här på hotellets Beachbar intog vi frukost varje morgon. Tänk om man kunde sitta vid en sandstrand varje morgon och äta frukost...



Lunch i hamnen i Chania en solig och varm dag.




Eftermiddagsfika i värmen i Rethymnon - läskande och kallt i värmen.



För er som glömt så handlar man på INKA i Kreta.


Mera bilder kommer...

Bye, bye Stockholm - Kreta here we come

Ikväll 20.20 flyger vi ner på en veckas avkoppling ner till Kreta. Jag är flygrädd men det skall väl gå bra. Läste någonstans att det är farligare att gå ute på en gata än vad det är att flyga. Nu skall vi ha det bra och det skall ni också ha.

Tvätta och packa

Nu har jag fult upp med att hitta alla sommarkläder och tvätta dem. På lördag flyger vi ner till Kreta för att njuta av en veckas ledighet i solen och värmen.

Påsken kom och gick

Påsken förflöt i lugnets tecken. Alla barnen var hemma över påsken för att tillbringa den tillsammans med sina bedårande och underbara föräldrar.
Jag arbetade natten mot långfredagen så jag sov halva fredagen. På eftermiddagen så grillade vi hemgjorda pannbiffar ute men åt inne för det blåste lite kyliga vindar i solskenet.
Lördagsförmiddagen tillbringade jag i panik att fixa påskägg till mina vuxna barn. Jag hade kommit överenns med det yngsta barnet att vi inte skulle ha påskägg utan att de bara skulle få ett kuvert med en påskpeng. Men när de äldre barnen hörde detta så blev det liv i luckan - Va, inget påskägg!!! Vem har bestämt det? Ingen påsk om man inte får påskägg! Va, inget godis? Så vad gör man? Självklart åkte jag ner till centrum och inhandlade godis för många hundralappar och barnen fick sina ägg och kuvert. Nästa år måste jag övertala alla tre barnen att de är för stora för påskägg. Jag hoppas att de går på det.
Påskmiddagen intog vi på Hågelby gård där vi hade bokat bord för att äta påskbord. Alla åt mycket mera än vad de behövde och vi avslutade middagen med varsin drink i varsin skinnfåtölj i deras mysiga bar.
Vi var jätteduktiga och gick på två promenader varje dag i påskhelgen så vi kunde äta hur mycket vi ville utan att gå upp i vikt ;-)
Vädret var helt underbart - solen sken och värmde våra kalla kroppar. Alla vi av de kvinnliga könet blev lite bruna i hyn av solen så nu ser vi inte ut som levande lik längre.

Allt blir inte som man tänkt sig...

Helgen innan påsk blev jag magsjuk för första gången i mitt liv. Det forsade ur alla hål...Det var bland det värsta jag varit med om. Jag bara låg halvt medvetslös två dagar efter det, jag orkade ingenting. Ingen annan i familjen blev sjuk så jag misstänker  att det var ett paket Lönneberga rökt skinka som gjorde mig dålig. Allt annat jag hade ätit var inte sådant som man blir sjuk av - typ knäckebröd och havregrynsgröt. En av döttrarnas pojkvän hade också blivit sjuk av rökt skinka förra året. Jag kommer nog att ha svårt att äta rökt skinka i framtiden. Det enda positiva är att toalettgolvet är rent - skurat med tandborste och klorin.

Allergi mot allt det underbara

Tyvärr så är jag allergisk mot björk och gräs och massa annat vackert som växer i våran underbara natur. Tänkte fixa lite björksav i helgen och smaka på det så jag var och hämtade ut allergimedicinen idag. Oj, oj, oj vad dyrt det hade blivit. Det kostade 800:- och jag måste hämta ut en gång till innan säsongen är slut. Få se om jag vågar smaka på björksaven. Jag får kanske en allegischock eller så blir jag fri från björkallergin vilket jag tänkte var meningen med att dricka björksav. Har läst mycket material om att man kan bli besvärsfri från björkallergi genom att dricka färsk björksav.

http://www.cybis.se/craft/birch/tappning.htm 

Årets första GRILLNING

Idag var det nästan sommar ute. Åhhh, vad skönt det är  när solen värmer min frusna kropp. Jag förstår inte varför jag bor kvar här i kalla Norden? Det blev årets första grillmiddag idag - Grillad svensk fläskfile, kokt potatis och sallad. Vi kostade på oss varsin kall öl till det.


Friska men för korta för vikten...

Jag tog en massa prover på min kropp i höstas och allt var bara bra. Sedan var jag på jobbet och gjorde en friskvårdsprofil i början av året och det var också bra förutom att konditionen kunde bli bättre och något med BMI.
Min man är en riktig karl som arbetar med kroppen så han får gå på företagshälsovården och kolla upp hela kroppen och det har han gjort nu. Han hade också bra på allt utom det där BMI:et. Vi har konstaterat att våra kroppar är för korta för våran vikt - ha, haa, haaa. Fast på riktigt är det väl så att vi äter riktigt och bra mat men vi rör oss för lite. Vi får börja att promenera mera för vi har faktiskt börjat att bli lite lata...

Nu är det VÅÅÅÅÅRRR!!!!!

Igår satt jag ute för första gången iår och drack kaffe i nattlinnet i solen och bara njöööööt.
Idag gjorde jag det för andra gången iår. Solen värmde riktigt skönt. Alla fåglar kvittrade överallt och det bara lyste vår överallt där man tittade. Jag såg årets första tussilagon som lyste klargula i dikeskanterna.
Nu är det äntligen vår!

RSS 2.0