Vi måste ju hänga med...

Alla skriver här så vi måste väl också göra det:

http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=34&alias=helenamittilivet 

Hi,hi,hiii...
 

Bye, bye Sweden - Mallorca here we come

Min man och jag har beställt en sista-minuten resa ospecifierat till Mallorca. Planet lyfter 07.00 från Arlanda på lördagmorgon. Jag är livrädd att flyga men det skall väl gå bra...

En kall påskhelg

Lite fotografier på hur det såg ut utomhus under den iskalla påskhelgen. Min dotter tvingade ut mig på en promenad och jag höll på att dö. Det blåste iskallt, blodet blev nerkylt i hela min kropp, snoret rann och frös fast i mig. Till råga på allt så skulle hon ha upp mig på det högsta berget för att titta på hus som de höll på att bygga däruppe på berget och jag kan tala om att det blåste hundra gånger mera däruppe. Men som en seg gammal kärring som jag är så överlevde jag.

                                                                                        

Påskafton - nära och kära och mycket mat

Våra nära och kära var här och åt en bit mat och fikade och åt godis på lördagseftermiddagen. Jag tror att alla blev mätta :-)

                                                                                            image160

Boknörd eller?


Långfredag - med Björn Gustafsson och Parlamentet

Vi var och tittade på inspelningen av Parlamentet som skall sändas på måndagkväll. Lagen bestog av Annika Andersson, Soran Ismail, Pia Johansson och Björn Gustafsson!!!! Det var jätteroligt att få gratis undehållning i nästan två timmar. Jag hade kunnat fotografera Björn men jag var för blyg för det - hi,hi,hiii. Som bonus så såg vi Danny och snygg-Erik också. Mycket ögongodis för en medelålders kvinna :-)

                                                                                         image159

PÅSKKÄRRINGAR

Här kommer det två små söta påskkärringar från slutet av 60-talet...

                                                                                                          image158

Middag i påskens tecken med en lillasyster

En av lillasystrarna kom för att att hälsa på min äldsta dotter som är hemma på besök. I detta besök så ingick en middag och eftersom det snart är påsk så blev det en middag i påskens tecken. Vi åt kallrökt lax, kokt mandelpotatis (som alla fick skala själv), romsås och sallad. Sedan blev det kaffe med påskstubbe. Men jag hann inte ta kort på den fina avlånga påsktårtan eftersom vissa bara kastade sig över den och åt upp den????

image157

www.bjorngustafsson.se


Melodifestivalen 2008

Ja,då va melodifestivalen över för denna gången. Den som var bäst var Björn Gustavsson. Jag var tvungen att titta eftersom det var final. Äldsta dottern var i Kiruna förra helgen och tittade på andra chansen. Yngsta dottern var på Globen igår och tittade på generalrepetionen. Vem har dom fått -tycka-om-melodifestival-genen ifrån? Inte från mig och inte från sin pappa heller...
Snart är det påsk igen. Synd att det är så tidigt för man får inte riktigt den där vårkänslan ännu. Är påsken i slutet av april så kan det vara riktigt varmt. Skulle inte förvåna mig om vi får snökaos och -20 grader över påsk. Nä, nu skall vi vara snälla så påskharen kommer med påskägg.

En kvinna kan bara komma ihåg två saker samtidigt...

Idag var jag hemma för jag skulle till läkaren. När jag vaknade imorse så var mjölken slut - Ahhhhhh, vad arg jag blev. Jag tycker inte om havregrynsgröt utan mjölk. Jag ringde min älskade och han lovade komma hem om en stund med mjölk till mig, åh vad jag älskar honom. När han kom så hade han varit förbi och köpt oss varsin nygräddad kanelbulle också - Mmmmmmm vad gott till kall mjölk.
Innan jag åkte iväg så fyllde jag på fåglarnas mat ute, pratade med grannen över häcken, hängde upp tvätten ur en maskin och klädde på mig. När jag sitter på bussen på väg till farbror doktorn så får jag en obehaglig känsla att jag glömde på spisplattan som jag kokat gröt på. Jag hade gott om tid men inte så mycket att jag kunde kliva av bussen. Jag ringde återigen till min man och sa som det var. Ok, sa han jag åker hem och kollar om plattan är på. Vilken tur att han bara var i Södertälje idag och inte längre bort. Han ringde sedan och talade om att jag visst hade stängt av plattan. Vi kvinnor kan göra massa saker samtidigt men sedan gäller det att komma ihåg allt vad man gjort också.
Det gick bra hos doktorn men jag skall tillbaka och göra ytterligare en annan undersökning där. Pust och stön, jag känner mig frisk.
Var sedan och shoppade i Skärholmen tills min man kom och hämtade mig. Idag blev det hämtpizza för jag var vrålhungrig eftersom jag bara hade hunnit äta en tallrik gröt på hela dagen.

Stockholm ser sönderbombat ut

De håller på och river hus runt Stockholms central så det ser ut som ett sönderbombat Beirut. Husen såg ut som gråa betongkolosser så för den delen gör det inget att de rivs. Minnen från mitt barndoms Göteborg kommer när jag ser hus rivas. Jag gick till skolan förbi hus som revs med en sådan där stor kula som bara slog sönder allting. Man stannade på andra sidan gatan och tittade storögt på alla jobbargubbar som höll på att både jobba och supa. Då fanns det inga skolpoliser som hjälpte en över gatan utan man fick gå genom staden själv från första klass. 

                                                                      

LAKRITSPUCK

Nu har jag och min man ätit årets första Lakritspuck. Mmmmmmm, vad gott det var. Kommer ihåg när vi åt Lakritspuck på 70-talet. Vi jobbade båda i stan och när vi träffades på perrongen på eftermiddagen när vi skulle åka hem så möttes vi ofta med varsin Lakrtitspuck i handen. Det lät värre romantiskt, ha,ha,haaaa.

                                                                                         image154

Lördagkväll

Ikväll skall jag faktiskt titta ordentligt på Melodifestivalen. Jag gör det inte för artisternas skull utan för att min äldsta dotter är där. Jag har lovat henne att titta om jag ser henne och hennes kille. De har hyrt en stuga i Kiruna och den var jättefin skrev hon i ett mess, det låg tre renar utanför stugan och sov också.
Jag har sovit lite under dagen eftersom jag har jobbat hela natten till idag. Vi har badat bastu och har ätit färdigt nu - köttbitar med ugnsstekta rotfrukter, aijvar och sallad och en flaska rödvin. Nu blir det först en kopp kaffe och sedan en öl med chips. Vi kom på att det var första gången vi köpt chips sedan i somras.
Heja Kiruna!

Natt igen...

Usch vad tiden går fort. Jobbade förra natten och sitter här på jobbet igen. Känns som jag aldrig hann vara hemma  riktigt. Vaknade vid tre-tiden och åt lite och satte på bastun. När min man kom vid fyra-tiden så badade vi bastu och bara kopplade av. Det var jätteskönt och avkopplande.
Sedan var det svärmors 79-årsdag som gällde. Ner till centrum och hämtade smörgåstårten vi beställt igår, handlade en stor prinsesstårta också. Två buketter blommor från blomsteraffären och lite dricka från ICA. Hämtade sonen för resten av hans familj var inte hemma och så var vi hos svärföräldrarna. Min man fick åka ner till tåget och hämta yngsta dottern med kille också innan vi åt. Sedan var det duka, äta, diska, duka, fika, diska och prata och umgås och äta gott. Hux flux så var klockan nio och jag skulle börja jobba halv tio. Tur att jag har en privatchaufför som skjutsade in mig till jobbet.
Nu sitter jag här till sju-tiden imorgonbitti och ni ligger bara hemma och sover...
Jag jobbar i helgen men nästa vecka jobbar jag bara en natt för jag skall på ett möte en dag och till läkaren en dag, skönt med en kort vecka. Veckan efter har jag tagit ledigt så då jobbar jag också bara en dag och påsken är jag ledig förutom annandagpåsk då jag jobbar övertid=pengar...
Har lämnat in semesteransökan idag: v 24-28 och v 34-37. I mitten på april får jag reda på om jag får semestern då eller någon annan tid.

Det snöar...

...alla ni som ligger i era sängar och sover, ni skulle bara veta vad som händer ute just nu. Det SNÖAR...det har knappt kommit snö på hela vintern men nu när det är mars och det skall vara vår så kommer det massa vitt ner från himmelen. Usch och fy, hoppas att det smälter bort tills jag skall gå hem.

Måndagmorgon...

Jag var ledig för en gångs skull hela helgen. Men tiden gick ännu fortare än när jag jobbar på helgerna. I fredags kom yngsta dottern hem - tredje gången efter jul. Hon kom inte för att träffa oss utan för att gå på födelsedagskalas här i närheten :-) Hon åt middag med oss, vi åt det där jättegoda som min lillasyster bjöd på häromhelgen. Det blev jättegott - form i ugnen fylld med råris, gröna sparrisar ihoprullade med serranoskinka, kelda ädelostsås och riven ost - Mmmm, men det räckte bara till oss tre. Hur gjorde du lillasyster för att få det att räcka till flera? På Ica Maxi sa de att Kelda ädelostsås kommer att utgå ur sortimentet, hoppas att det var fel information. Resten av kvällen talade jag om för min dotter att klänningen satt bra, håret var perfekt, ja - du skall ha de skorna, ja - du är jättefin, ja - du ser perfekt ut...däremmellan hann jag titta på "Så ska det låta".

Lördagen bara försvann, vi var och handlade lite mat och blommor och lämnade in lotto och V75. Men inte vinner vi något för vi har tur i kärlek istället. Middagen bestog av fläskfile och ugnsrostade potatisar och olikfärgade morötter. Hux, flux så var lördagen slut.

Igår - söndag - blev en slödag. Frukost med levande ljus...Till middag blev det risotto av råris, grönsaker, bacon, fläskfile och broccoli. Sedan var söndagen också slut...

Och nu är det måndagmorgon och jag skall åka och jobba snart...

Vet du vad din dotter gjorde igår...

Nuförtiden finns det massa vimmelbilder på nätet så man kan se var barnen var i helgen - hi,hi,hiii. Tittade på www.finest.se och hittade en bild på min dotter. Hon hade varit på Cafe Opera igår. Ja, nuförtiden kan man inte vara anonym någonstans. De flesta affärer har kameror och i alla köpcentrum blir man filmad. Åker man bil kan man följa bilen bra mycket via vägverkets kameror. En del har t.o.m. kameror i provhytterna. Så tänk vad du gör när du provar kläder nästa gång. Kamerorna är så små idag att de ryms i huvudet på en skruv.

Melodifestivalen...

Satt i soffan mätt och belåten efter middagen och tittade. Den som absolut hade den bästa och mäktigaste rösten var Sibel tycker jag. Perrelli såg ut som en lyxhora i korsett där hon stog på scen och åmade sig...Björn Gustavssson var bäst tycker jag.

RSS 2.0