Alkohol och beroende

Idag tillbringade jag hela dagen på Operakällarens terass med att lyssna på flera forskare som berättade om sina resultat inom olika områden inom alkoholforskningen. Otroligt intressant information. Tur att man inte tillhör dom som dricker mycket.
http://www.afaforsakring.se/WmTemplates/Page.aspx?id=2734


Per Holknekt var också där och berättade om sitt liv från rännstenen till catwalken. Han är en av grundarna av Odd Molly och en otroligt bra talare som fick mina ögon att fyllas av tårar.

http://www.dn.se/nyheter/fran-uteliggare-till-innedesigner-1.647982

En annan av talarna var Alexandra Pascalidou. Hon berättade bland annat om skillnaderna mellan grekernas drickande av ett glas vin till maten och vårat supande av sprit. Det blev många kulturkrockar när hon mötte alkoholens verkningar när hon kom till Sverige. Även hon är en otroligt bra talare som får en att skratta åt oss svenskar.

http://metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.1268783

Dagen avslutades med en middag i Gamla stan med min yngsta dotter. Innan hade vi promenerat runt i några timmar och inhandlat vantar, halsdukar och annat värmande stickat för den stundande kalla vintern.

Brrrr, jag fryser...

Nu har hösten kommit. I måndags var det första dagen jag hade på mig strumpor sedan i våras. Usch, fy för kylan. Jag var tvungen att hitta ett par vantar att sätta på fingrarna på måndagsmorgonen för det var bara +4 grader ute vid 05.30.

RSS 2.0