Våren kom och gick...

Häromdagen trodde jag det var vår - skatorna byggde  bon, på de osopade gatorna yrde sanden i blåsten, solen riktigt värmde på den bleka kalla vinterhuden och jag åt årets första glass utomhus...
Men...
,,,idag är det ett tjockt vitt snötäcke ute och det ser ut som en riktig fin vinterdag i början av januari - usch, fy och tvi - nu längtar jag riktigt efter VÅREN!!!

Blivande svärson

Detta är en av mina blivande svärsöner:


Tomas Lönnqvist studerande vid Masterprogrammet Säkerhet, LTU

- "Jag kan varmt rekomendera utbildningen Master i säkerhet! Det här är en utbildning som innehåller mycket intressanta kurser, väldigt bra lärare, nära kontakt till näringslivet samt erbjuder studenterna själva en chans att påverka sin egen utbildning. En kombination av verklighetsbaserade projekt, intressanta expertföreläsare samt en ljus yrkesframtid gör denna utbildning till den bästa i sitt slag!"

Källa: http://www.ltu.se/arb/d1683/d20010/d20018/1.46881



Jobbarhelg

Denna helgen jobbar jag 07:30 - 20:00 både lördag och söndag och sedan åker jag hem och sover. Ni som är lediga kan väl njuta av det underbara vårvädret och tänka lite på mig som sitter inlåst här...

Melodifestivalen 2009

Min man och jag blev mest berörda av "Snälla, snälla..." för vi är över 14 år som Caroine af Ugglas sa...
Måns tyckte vi bägge att han hade glimten i ögat...
Låten som vann var bra och blir nog bra internationellt sätt.
Det bästa var Måns som gav rösterna från Falun - Falukorven var rolig - Ha,ha,haaaaaaa.

Fredagsmiddag

Fredagsmiddagen fixade kvarterskrogen - Vretastugan - åt oss.
Förrätt - Serranoskinka fylld med Cantadour.
Huvudrätt - Gösfilé  med kokt potatis på grönsaksbädd.
Efterätt - Cointreaudoppad mangosorbet.
Efter efterätt - Bailys coffe.
Allt var jättegott och vi blev mera än mätta.

Hemkörd mat - www.mataffaren.se

Jag har börjat att handla mat via internet - http://www.mataffaren.se. Helt suveränt. Man beställer före 24:00 och får det hemlevererat dagen efter. Det är Coop som har denna utmärkta tjänst. Jag har köpt både kött, frukt och mejerivaror och allt är till belåtenhet. Du betalar med Visa-kortet till killen som bär in maten åt dig. Det kostar 85.- att få det hemkört men tid är också pengar tycker jag. Mera hemkörning åt folket tycker jag!

Digitalbox

Nu har jag äntligen fått tummen ur a..... och köpt en ny digitalbox. Jag köpte en som är inspelningsbar och man kan pausa i programmet man tittar på också. Jag tittar inte så värst mycket på tv men om jag tittar så kommer det alltid två program samtidigt som jag vill se. Nu behöver jag inte längre välja utan kan spela in två olika program medans jag tittar på det tredje - ha,ha,haaa. Mycket tid blir det framför tv:n i framtiden....

Borta på utbildning

Nu åker jag på vidareutbildning med mitt jobb i två dagar. Hotellfrukosten tror jag blir det bästa på resan - hi,hi,hiii.
Vi syns och hörs!

Fy för vinter...

Usch, tvi och vale för allt det vita som finns där ute. Jag vill ha VÅR...

Internationella kvinnodagen 8 mars 2009

Ägna en tanke åt alla världens kvinnor som inte har det så bra som vi kvinnor i Sverige har det. Tänk bara tanken att vi kvinnor i Sverige får säga vad vi vill och göra vad vi vill och vi är myndiga personer som får ta våra egna beslut. Vi kvinnor i Sverige blir inte könsstympade och inte heller sålda som sexslavar. Ägna en stund åt alla de som inte lever detta lyxliv som vi gör.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Internationella_kvinnodagen

http://www.kvinnatillkvinna.se/

http://www2.amnesty.se/krg.nsf/kvinnligkonsstympning


Lite kultur på en måndagkväll?

Vi var på Vasateatern http://www.vasateatern.se/ och såg en hyllningsföreställning till minnet av Lars Forsell - http://sv.wikipedia.org/wiki/Lars_Forssell . En underbar kabare med mycket musik och känslor. Konstigt att gå på teatern en måndagkväll..
Middag åt vi innan på casino Cosmopol - Players meal - väldigt klurigt namn på dagens rätt ,-) Undrar vem som kom på det?


MÄN SOM HATAR KVINNOR

Idag var vi på bio. Vi såg den filmen som det skrivs om allra mest nu och den är med överallt i alla program.
Vi tittade på filamtiseringen av Stieg Larssons bok "Män som hatar kvinnor". Jag ville först inte gå och titta på den för jag trodde att den skulle förstöra min behållning som jag fått av boken eftersom den var så bra. Men jag måste erkänna att filmen var jättebra. Mycket som var med i boken fanns inte med i filmen men det gjorde ingenting. Filmen fick mera än godkänt. Rollen som Salander var helt makalöst bra spelat. Alla våldsscener var bra och riktigt verklighetstrogna. Filmen var lång - 2,5 timmar  - men den kändes inte lång. Då jag tittade på klockan första gången var det bara kvar 45 minuter av filmen och då blev jag lite sur för jag ville att det skulle vara längre tid kvar. Filmen rekommenderas till alla!
Efteråt gick vi ut och åt middag och nu sitter jag på jobbet och skall vara här hela natten.

http://www.stieglarsson.se/

RSS 2.0