Alla helgons dag - Tänd ett ljus!

Glöm inte att gå och tända ett ljus imorgon för alla de nära och kära som inte finns hos oss längre.

http://www.nordiskamuseet.se/makeframeset.asp?sUrl=http%3A//www.nordiskamuseet.se/publication.asp%3Fpublicationid%3D790&Cat=&catName=&publicationid=790

http://sv.wikipedia.org/wiki/Alla_helgons_dag

http://www.svenskakyrkan.se/aktuellt/communicare/plats_for_eftertanke/allhelgona/om_helgen.htm

Fredagsmys

Ikväll hade vi riktigt fredgsmys. Härligt att sitta inne med levande ljus när regnet bara öser ner ute och vinden viner genom väggarna. Det blev jordgubbar och champagne till förrätt men vi orkade inte dricka ur hela flaskan. Sedan blev det ugnsrostade rotfrukter med stekt ox- och fläskfile, sallad, grön sparris, kräftstjärtar och en flaska rött till det. Till efterätt blev det chokladmousse med flagad choklad på och en kopp kaffe. Mmmmm - det var gott och snart är det sängen som gäller.

Mat till middag

Har varit trött och inte orkat skriva så mycket denna veckan. Vi har iallafall ätit varje dag den här veckan också.
Måndag - Varma mackor med tacoskryddad köttfärs och ost.
Tisdag - Gammeldags makaroner med stuvade morötter och kött bullar  (endast för sonens skull, annars är det förbjudet med makaroner här hemma)
Onsdag - Korv Stroganoff och ris - första gången på säkert ett år (också för sonens skull men hade glömt att han tycker inte heller om korv, det är äldsta dottern som gör det).
Torsdag - Tunnpannkakor med hjortronsylt och vispgrädde.

Farbror doktorn

Idag ringde jag ner till vårdcentralen för jag ville lämna lite blod så de kunde titta om det gjort någon nytta att jag ätit mina järntabletter. Men ack nej så lätt är det inte att lämna ett litet blodprov inte. Jag var tvungen att ringa till en läkare sa systern för jag var tvungen att ha en remiss till laboratoriet. Jag ringde farbror doktorn men nej, nej så lätt var det inte att få en remiss inte. Jag var tvungen att komma till honom också och prata för det kan ju vara något som är fel på mig sa han - hmmm. Proverna kunde jag komma ner och ta när jag ville och så fick jag en tid hos honom om ca två veckor.

På eftermiddagen så promenerade jag ner till laboratoriet för att lämna lite blod men nej, nej så lätt var det inte att lämna lite blod inte. När jag sitter där i stolen så knappar de fram mitt personnummer och vips så fylls hela sidan på skärmen med prover som jag skall lämna. Och jag kunde inte lämna de nu för jag var tvungen att vara fastande när jag kom sa de. Men jag skall bara kolla mina järnvärden sa jag men de skakade på huvudena och sa att farbror doktorn ville kolla mycket mera på mig - hmmmm. Undrar vad de tror att de kan hitta - kanske är det lite rost i blodet eller? Fortsättning följer...

Folk säger alltid att det är svårt att få en tid till läkaren men det tycker inte jag iallafall. Så fort jag ringt ner till vårdcentralen för att rådfråga eller för att lämna prover så måste en läkare få träffa mig också och aldrig är det fel på mig så mina läkartider borde gå till bättre behövande.

Söndagsmiddag

Vi köpte med oss en halv platt chokladtårta  och åkte till svärföräldrarna och fikade på söndagseftermiddagen. Jättesmarrigt...
Sedan åkte vi hem och lagade tacos. Oj, vad gott det var. Det var längesedan vi åt tacos för det är inte så roligt att göra för bara två personer. Jag passade på att äta tacos för ett halvår framåt och sedan la vi oss i soffan och sov middag en timme.

Barnen som är vuxna

På jobbet uppdaterade jag min lapp med nära anhöriga-telefonnummer  och när jag skrev "mina barn" så kände jag att jag var tvungen att skriva vuxna inom parentes. Den lappen får vi hoppas att  ingen behöver använda.

Yngsta dottern kom hem från London förra veckan. Hon trivdes inte i London, hon jobbade i en stor leksaksaffär och bodde i ett radhus med massa ungdomar. En stor erfarenhet rikare är hon nu åter i Sverige och är "hemmafru" för tillfället. Eftersom hon inte har något att göra så var vi och åt middag där igår. Det var jättemycket och jättegott - Potatisgratäng med stekt fläskfile med svampsås gjort av kantareller och champinjoner och vispgrädde (hon är lik sin mor) och till det en sallad. Till efterätt fick vi choklad-vaniljglass med minimaränger, kolasås , vispgrädde och skivade bananer - Mummmms! Vi kommer snart tillbaka. Vi ringer några timmar innan så ni hinner laga något gott.

Sonen bor fortfarande hemma eftersom folk inte flyttar från sina lägenheter så han kan få en. Just nu finns det en ledig lägenhet dit han vill flytta och den är i första hand till befintliga hyresgäster. Jag har sagt till hans kompisar att de får försöka föra lite liv i sina lägenheter så deras grannar flyttar så min son kan få deras grannars lägenhet. Det har inte gått så bra för då har kompisarna istället fått klagomål att de för liv och får flytta om de inte skärper till sig.

Äldsta dottern var på konsert i helgen och tittade på Lena Ph och Orup i Luleå och det hade bara varit bra. Isen har lagt sig på sjön som de har utanför sitt fönster och de skulla sätta på vinterdäcken på bilen idag. Stackars dem som bor så långt norrut i kylan på vintern. Kanske det är sista vintern de bor där.
Nog skrivet om mina barn.

Trötter

Jag har nog drabbats av någon sorts narkolepsi ;-)
Natten till i fredags sov jag ca sju timmar men jag var så trött på eftermiddagen här hemma så jag höll på att somna mellan meningarna när jag pratade. Jag orkade inte laga mat utan det blev en hämtpizza och klockan tio sov jag redan. Efter tolv  timmar vaknade jag igen och var helt slut, kände mig inte alls utvilad som jag brukar efter en hel natts sömn. Igår somnade jag vid elva och gick upp vid tio, alltså åter igen tolv timmars sömn men lika trött fortfarande. Få se om jag är piggare imorgon...

Oj - veckan är snart slut igen...

Imorgon är det fredag igen, jag undrar vart den här veckan tog vägen? Jag har jobbat och jobbat så tiden den bara rinner iväg.
Idag var jag på en L-ABC-utbildning - http://sv.wikipedia.org/wiki/LABC - som Previa - våran företagshälsovård hade. Den uppblåsbara dockan som vi övade på fick vi ta hem och nu har den en plats vid köksbordet - ha,ha,haaa. Men jag var inte så bra på att göra hjärtkompressioner för jag fick jätteont på min hand. Den som jag skall försöka hålla  vid liv får allt börja andas av sig själv fort för min hand orkar inte så länge. Nog skojat om det, jättebra och nyttigt att få repetera viktig utbildning men jag hoppas att få slippa använda den någon gång.

GODMORGON alla slöfockar

Här sitter jag nu på jobbet medans ni ligger där hemma och har sovmorgon. Vad är väl en sovmorgon mot en stilla stund i hällande ösregn och väntandes på nattbussen till tåget. På tåget är hälften av passagerarna på väg hem från krogen, en del glada men de flesta väldigt trötta.
Jag blev iallafall jätteglad imorse för det var en ursnygg ung man, ca 30 år, som hälsade på mig glatt på perrongen och talade om att mitt rosa paraply var jättefint. Har ingen aning om vem det var men mitt hjärta värmdes och jag blev glad. Tänk vad lite det behövs för att göra kärringen glad - hi,hi,hiii.
Ät en lång frukost/brunch och njut av er ledighet och ta en slappardag i regnet. Man behöver inte klä på sig, man får gå med morgonrocken på sig hela dagen, man får ligga och slöa i sängen/soffan en hel dag. Men det är också väldigt skönt att ta en promenad i regnet och sedan krypa ner i soffan med en kopp varm choklad...

Bojkotta Katrin Zytomierska

Jag brukar inte bry mig så mycket vad folk säger men nu får det vara nog. Har man inget förstånd vad man bör säga eller skriva på sin blogg så kan man sluta att låtsas vara någon viktig och märkvärdig person tycker jag. Trodde hon skulle be om ursäkt igår men ack nej hon skulle minsann fortsätta vara sig själv. Kalla folk för bögiga och uttala sig nedlåtande om judar tycker då inte jag iallafall är att vara sig själv utan då är man helt enkelt otroligt elak och okunnig. Kanske Katrin inte har så hög intelligens som hon själv tror. Hoppas nu bara att ingen annan kanal anställer henne efter att hon fått sparken från TV4. Tack för ordet.

25 år - GRATTIS på födelsedagen!

För 25 år sedan åkte jag till BB vid halvåtta på morgonen och vid nio var ett sött litet flickebarn fött. Ja, tänk vad tiden går fort - idag fyller du 25 år. Usch, vad gammal jag låter. Hoppas att du får en helt underbar födelsedag och att du sparade alla paket vi skickade till idag eller har du smygöppnat ;-)
GRATTIS  på din 25 -årsdag!

Peter Jöback

Nu har vi bokat biljetter till Peter Jöbacks julkonsert. Det blir en minisemester till Gävle. Vi åker tåg dit och bor en natt på hotell. Mysigt, mysigt.

http://www.petersjulkonsert.se/

http://www.peterjoback.com/index.php

Jobba, jobba, jobba...

Jag har arbetat förmiddag hela veckan och alltså gått upp 04.45 varje morgon. Usch, tvi o ch ve för att gå upp så tidigt. Förut så var vi flera stycken som väntade på bussen men nuförtiden är jag ensam för det är väl ingen annan som tycker om att vara ute så tidigt. Undrar om man skall söka annat jobb så man aldrig behöver vakna före nio? Nä, jag skall vara tacksam för det jobb jag har. Häromdagen såg jag en som jobbade med att skrapa bort fasttorkat tuggummi från Stockholms gator med en stålskrapa. Fy, vad synd jag tyckte om honom. Jag skall aldrig mera spotta ut mitt tuggummi på gatan...

Hem- och villamässan

Idag tog vi tåget till Älvsjö och tillbringade förmiddagen i mässhallarna. Oj, vad mycket jag hade kunnat handla om jag varit ensam där ;-)

http://www.hemochvilla.com/Home.asp?id=340

Vi fick iallafall en del ideer om saker vi skall göra när vi börjar att renovera vårat hus.

31-årsmiddag

Glömde tala om vad vi åt på våran 31-årsdag. Vi gick ut och åt. Det blev varsin Toast Skagen med en kall öl till förrätt. Till varmrätt tog jag Filé Oscar och min  man åt något med oxfilé och till det blev det varsitt glas rött vin. Till efterätt blev det varsin Irich Coffe med äkta vispgrädde. Mätta och belåtna gick vi hem och tog varsin kall öl och sedan var det sängen som gällde.

Lite rosa

Nu finns det massa rosa saker att köpa, några kronor av försäljningen går till Bröstcanderfonden så då kan man skylla på det så kan man handla mycket rosa...
Lite av vad jag handlat denna veckan som var rosa.

       

8/10 1977 - 8/10 2008

Tack min älskade för alla dessa underbara år.


Lite fina höstbilder

Det var häromdagen som solen sken och det var helt underbart väder ute. Jag tog en promenad med kameran och bara njöt.

           

Måndagmorgon

Varför kan jag aldrig lära mig att man måste sova ordentligt? Jobbade igår till tio på kvällen och åkte hem med första pendeln jag hann med. Väl hemma så började jag baka en äppelpaj med rekordfart. Min man var på Arlanda för att hämta äldsta dottern med sambo som tillbringat några dagar i Budapest. Vid halv tolv kom de och sonen väcktes från sin nattsömn och vi satte oss och smaskade på äppelpaj och vaniljsås.Normalt? Klockan hann bli halv ett innan vi kröp ner och sov och sedan ringde klockan 05.30 för att dotter och hennes sambo skulle hinna i tid till Arlanda för vidare färd hem till Luleå. Där väntar studierna och förhoppningsvis en mild vinter på dem. Självklart gick jag upp när de skulle åka ock kramade dottern hejdå. OBS  - utan tårar!
Ung och pigg som man är så tänkte jag att inte behöver jag gå och sova mera så jag satte på en tvättmaskin och plockade bort alla kuddar och täcken från soffan där de sovit. Men efter en stund märkte jag att nu måste jag nog sova lite till och slocknade i sängen och vaknade först vid tio.

KANELBULLENS DAG

Glöm inte bort att äta lite kanelbullar idag.

http://www.kanelbullensdag.se/

Jobba, jobba, jobba...

Jag sitter här på jobbet och sliter medans ni ligger där hemma och sover.

Bröstcancer - Rosa bandet



http://www.cancerfonden.se/

http://www.brostcancerfonden.se/

http://kampanj.rosabandet.se/

Du kan alltid ge ett litet bidrag!

Hemma igen...

Nu är jag hemma igen efter ett Göteborgsbesök. Det blev middag på Avenyn - http://www.avenyn.se/   igår kväll - File Mignon med en kall Mariestad till och en skogsbärsorbet med den kopp kaffe och ett glas Bailys till efterrätt - Mmmmm vad gott det var. Vi hann tillbaka till hotellet innan kravallerna började. Hörde på nyheterna i morse att det hade varit bråk mellan några fotbollssuppotrar senare på k vällen på Avenyn. Gick förbi nya sportarenan som de håller på att bygger  i närheten av där Gamla Ullevi låg som jag är uppvuxen med. Eventuellt skall den nya arenan heta Gamla Ullevi - lite roligt tycker jag. Hotellfrukosten var jättegod  och jag åt jättemycket  men orkade ändå äta många kakor till kaffet. Inne på SJ Loungen på Göteborgs centralstation hade de jättegoda kakor, de måste varit hembakat. Jag tog en mugg med kall mjölk (" Förlåt er alla som blev utan mjölk till kaffet") och åtta stycken kakor med kanel på - Mums fillibabba. Åhh, vad jag tycker om Göteborg - skulle inte ha något emot att flytta tillbaka dit. Men nu skall jag inte flytta utan bo kvar här.

RSS 2.0