Semester i korthet

Semestern började med två timmars bilköer en fredageftermiddag genom Stockholm. Väl framme i Sundsvall pustade vi ut  och motionerade lite genom att promenera i den vackra hotelltrappan http://www.elite.se/hotell/sundsvall/knaust upp och ner.

         

Efter en hel natts vila var det dags för en riktig höjdpunkt - hotellfrukosten - Mmmmmm det var helr gudomligt! Allt man kan tänka sig fanns där så vi åt och åt och åt så vi blev proppmätta. Sedan satt vi stilla i bilen resten av dagen och jäste. Några stopp blev det för att undvika blodproppar och tanka, kissa, fika, köpa dricka, äta lite till mat, gå på en och annan loppis, mera fika. Vi storhandlade på vägen så vi skulle ha mat över helgen och vid femtiden var vi äntligen framme.

             



Två veckor gick fort men vi hann ta upp potatis, lök och morötter. Vi fiskade några gånger och åt rökt abborre - det är bland det godaste som finns att äta. Vi plockade blåbär och hallon och åt och fick i oss massa antioxidanter - hi,hi,hiiii.

   




Självklart tillbringade vi varje eftermiddag med att bada bastu, ta ett dopp i sjön och ta en kall mellanöl.

    



Vi hade eldfest en kväll också i byn. Vi eldade upp majbrasan som inte gick att tända till Valborg pga att det var fortfarande kvar ca 1 m snö runt den då. Eldfesten avslutades med en kräftskiva inomhus - Åhh, vad gott det var med kräftor. Jag skulle nog kunna äta två paket själv - Mmmmmmmm.



När vi lämnade allt så lyste rönnarna röda av massor av rönnbär. Enligt det gamla talesättet så skall: grenarna bara tyngas en gång per år - vi får hoppas att det inte blir så hemskt mycket snö däruppe i norr i vinter.




På hemvägen sov vi över i Härnösand och självklart blev det en iskall öl på hotellet innan vi sov våran skönhetssömn i en helt underbart skön säng ;-)



Kommentarer
Postat av: Lillasyster

Jag trodde att det var när det är mycket rönnbär så blir det mycket snö. Men vad vet jag, jag har ju inte levt i närheten av så länge som du har och vet ju nästan ingenting.

2008-09-04 @ 14:40:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0