Varför firar JAG jul?

Oavsett vad folk säger så tror jag inte att det är så många i vårat avlånga glesbefolkade land som firar julen pga Jesus födelse.
Jag erkänner att jag firar inte julen för att Jesus föddes då. Julen för mig är julklappar och framför allt MAT! Vad vore julen utan skinka, Jansson, kålrotslåda, rödbetssallad och sill? Och vad vore julen utan allt godis? Och vad vore julen utan alla goda kakor och bakverk till kaffet? Vad vore julen utan glöggen? För mig skulle det inte vara någon jul utan allt detta.

Sedan är det en annan fråga om man måste ha detta överflöd av allting till jul. Jag tror att vi har nästan samma överflöd i vanliga fall också men då tar man inte fram allt på samma gång. Hur mycket av alla kläder som vi äger använder vi? Säkert är hälften sådant som bara hänger i garderoben och ändå har vi ingenting att ta på oss...Vi har frysen och skafferierna fyllda med mat men ändå har vi ingen aning om vad vi skall äta till middag och åker och handlar lite till. När vi sedan frostar av frysen så slänger vi en hel del som hunnit bli gammalt. Vi kan inte vara speciellt hungriga i Sverige eftersom maten hinner bli gammal så att vi måste slänga den i soporna. Tittar vi i våra förråd så har vi säker flera kartonger med innehåll som vi redan har glömt och därför måste vi köpa nya prylar varje månad. Jag tror på fullt allvar att detta gäller inte bara mig och min familj utan många flera i Sverige.
Var tacksam att du lever i Sverige och kan leva i detta överflöd av allting!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0